Акад. Петрунов с яснота какво е решението на проблема с коронавируса

  • 29 юни 2020 08:07

  • 5877
  • 10
Акад. Петрунов с яснота какво е решението на проблема с коронавируса
© Кадър - Нова телевизия

Мисля, че основното решаване на проблема е създаването на колективния имунитет. Той се създава бавно и не е толкова качествен. Това заяви в ефира на Нова телевизия акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог, в ефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Заети са 40% от болничните легла, заяви той и допълни, че е сериозно предизвикателство пред здравната ни система идването на грипа през есента. "Това което направи Щаба е правилното, ако аз бях на тяхното място - не виждам какво друго можех да направя", допълни той.

Попитан дали вирусът отслабва, той заяви, че има такава тенденция. "Данните сочат, че един човек заразява в момента доста по-малко, отколкото в началото - в процентно отношение е под 1. Клъстерното заразяване е по-добро, ако се разпространява дифузно - то това означава, че сме изпуснали положението. Няма как да я държим под контрол една епидемия при положение, че ние не спазваме никакви мерки", каза още акад. Петрунов.

Що се отнася до ваксината, той заяви, че тя в никакъв случаи няма да е панацея. "Вирусът е изменчив. Есента можем да има усилване на пандемията. Колкото повече изследвания има, то толкова повече заразени ще има", добави той.

Той каза, че около 70-80% от българите, ако боледуват, то тогава ще има колективен имунитет.

Проф. Петрунов заяви, че се спазват мерките в метрото. "Трябва да се дезинфекцират постоянно ръцете и да се носят маски, дистанцията също е важно да се спазва. Хората трябва да разберат какво трябва да правят, но ако само им се казва, а те не го правят - няма как да стане", категоричен е имунологът.

Той е на мнение, че не е трябвало да се отварят стадионите и кината. "Епидемията си е върви", каза още той.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5877 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2020.06.29 | 11:02

6
Поредният червен идиот с титла, който ни поучава по комунистичсеки! Нищо не му е ясно, НИЩО не разбира от материята, ама говори за стаден имунитет! Тая суха съчка е като другата, Мангъров, който вече изчезна с теорията си за стадния имунитет! В БАН нямат ли поне телевизия да гледат какво става в Щвеция при техния приятел Тegnell! Шведите , ако могат да хаванат, ще го обесят за мъдете! Петрунов, смърдящият спосрански олигофрен няма и мъде, за които да бъде ОБЕСЕН! БСП са проводниците на световния заговор срещу човечеството и специално за ГЕНОЦИДА в БЪЛГАРИЯ!
to the red garbage below

2020.06.30 | 10:50

10
Fuck you off you stinking communist!

2020.06.29 | 12:07

7
Ти добре ли си? Академик Петрунов няма нищо общо с комунягите, а е известен и всепризнат учен, доказал се в своята работа през целия си живот. Сравнението с Мангъров е просто нелепо. Ама, нали е важно за всички вас, читатели на този сайт, първо да си отворите плювалника, преди да мислите. Жалки сте! Покъртително жалки!

2020.06.29 | 09:43

2
Ей тъпак колективен имунитет няма заразените с корона вирус имат само три месеца имунитет за такова изказване в Китай ще го обесят публично и ще го дават в нациоанлната им телевизия в прайм тайма

2020.06.29 | 12:22

9
Тъпак си ти, друже. Ръсиш налепици.
Ама

2020.06.29 | 09:53

3
Всички вируси се предават и чрез очите!Защо не прочетете повече?

2020.06.29 | 12:14

8
Не. Не се предават чрез очите, а могат да се възприемат през тях. Не е лошо Вие да прочетете повечко.

2020.06.29 | 10:50

5
каква яснота, то на него не му е ясно ,тръгнал на другите да обяснява
ясновидец

2020.06.29 | 10:25

4
Вчера го написах точно и ясно, изтриха всички коментари,също и моят. В България лесно се става доктор, а още по - лесно доцент и професор. Въпреки обидите ,които ми нанесоха някои коментиращи, това което аз написах още през февруари си остава факт и постепенно и вие докторите го потвърждавате, сблъсквайки се с вируса в практиката си. Още един път казвам,че това заболяване е опасно и непредвидимо,поради бързата си мутация. Не е създадено в лаборатория, а е пренесено от животно на човек. Поразява всички органи,не само белия дроб. КОЛЕКТИВНОТО ЗАРАЗЯВАНЕ ЗА ИМУНИТЕТ, който трае от един ден до з месеца означава тотален геноцид на населението!!! Казах,че времето не му влияе,вие твърдяхте обратното,намаля ли заразата? - не. Така ще е и с твърденията ви за стадния имунитет. Много неща от февруари насам написах и всичко се случи. Носете маски и спазвайте дистанция,пазете децата. Уморих се да го повтарям, професоре, че човек прекарал безобидния "грип" ковид 19 вече не е същия,времето ще докаже че е така. Правете всичко възможно да не се заразите, а не да го преболедувате. Ще си говорим пак на есен,тогава ще броим колко са излекуваните от вируса и с поражения на други органи,колко са оцелелите... Аман !
Абе

2020.06.29 | 09:31

1
Професоре,българите са подложени на такъв геноцид благодарение на такива платени като теб!На теб кой ти е поискал мнението, че го даваш.Бойко да не харчи парите за интервюта, ами да ги харчи за вдигане стандарта на живот на хората.

Добави коментар

Водещи новини