Приключи тестването за коронавирус на служители на Община Благоевград

  • 22 юни 2020 13:59

  • 835
  • 0
Приключи тестването за коронавирус на служители на Община Благоевград
© Pixabay

Отрицателни резултати е показало тестване в частна лаборатория на положителни за коронавирус служители на Община Благоевград, обяви кметът Румен Томов на пресконференция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33000

Той посочи, че с преписката с резултатите ще бъде сезирана Районна прокуратура - Благоевград. Трябва да се разбере кой, какво и как е направил, тъй като не само Общината не работи три дни, но това причини сериозни притеснения сред хората, каза още Румен Томов.

Вижте къде са новите болни от коронавирус в страната

Повторното тестване в частна лаборатория на общинските служители с положителни проби е направено по преценка на общинското ръководство.

До тестването на служители се стигна, след като главният архитект на Благоевград постъпи в болница със симптоми на COVID-19. Направен PCR тест установи коронавирус, от което последва тестване на над седемдесет общински служители, които са били контактни на архитекта.

От тези проби, две се оказаха положителни, което наложи тестване при още петдесет контактни лица от администрацията. Резултатите са показали още пет човека, които са с коронавирус, посочи кметът на Благоевград. Заради новите случаи, общината бе повторно затворена в петък, 19 юни, като най-рано тя ще отвори в сряда каза още Томов.

Днес са тествани още сто и десет човека от общинската администрация. Това е за сметка на общината, тъй като РЗИ нямаха възможност да направят такова масово тестване, посочи кметът на Благоевград. Той уточни, че целта е гражданите и служителите да бъдат спокойни, когато идват в сградата на общината.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини