58-годишен мъж в Добрич, бил в контакт с болни от COVID-19, също е заразен

  • 17 юни 2020 08:52

  • 1770
  • 2
58-годишен мъж в Добрич, бил в контакт с болни от COVID-19, също е заразен
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъж на 58 години, който е бил в контакт с двама пациенти с Covid-19, е настанен в инфекциозното отделение на болницата в Добрич с двустранна пневмония и също с положителен резултат за коронавирусна инфекция, съобщават от областния координационен щаб.

Новият заболял е в задоволително състояние, посочва директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова, цитирана от пресцентъра на щаба.

71-годишен мъж с коронавирус в Добрич е на домашно лечение

По думите й вече са установени хората, контактували с мъжа, като са им взети проби за изследване за Covid-19 и резултатите се очакват.

Това е петият случай на болен от коронавирус, установен през последните дни в Добричка област.

По информация от щаба на домашно лечение са 60-годишен чужд гражданин със статут на постоянно пребиваващ в региона и друг 71-годишен мъж.

Нов рекорд на заразени с коронавирус у нас. Още петима изгубиха битката с болестта

В областната болница са настанени 60-годишен пациент, завърнал се от Германия, и друг мъж, който първоначално е бил лекуван във Второ вътрешно отделение.

Областният управител Красимир Кирилов призовава и след разхлабването на противоепидемичните мерки хората да проявяват отговорност, да продължат да спазват социалната дистанция и съветите на специалистите за лична хигиена и дезинфекция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.06.17 | 10:02

1
САЙТА НА ЛЪЖИТЕ и ИЗМАМИТЕ.ПРЕСТЪПНИЦИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ ТИКВА и СВИНЯ.

2020.06.17 | 10:27

2
Яж лайна бе, червен мръсник! Днес вече заразените са 112, мамицата ви бесепарска! Такива като те.бе и олигофрена Мангър сте за бесилото, червени изчадия на дявола!

Добави коментар

Водещи новини