Кметът на Стара Загора: Трябва да се научим да живеем с COVID-19

  • 11 юни 2020 09:06

  • 698
  • 0
Кметът на Стара Загора: Трябва да се научим да живеем с COVID-19
© Pixabay

В Стара Загора работници от две предприятия са дали положителни проби за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Част от хората са от Нова Загора, като сред тях са и двама лекари, заради което болницата в града е затворена за 24 часа. Общо доказаните случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 104.

 

Кметът на Нова Загора разкри какви са въведените мерки в града заради COVID-19

 

"Имаме 11 случая, които са установени в две предприятия - 6 в едното и 5 в другото. Четирима души са хоспитализирани, трима са на домашно лечение и още четирима са без симптоми. Извършва се масово тестване на работниците, тепърва предстои да се изясни има ли други заразени. Очакваме пробите на над 400 души през следващи 24 часа", заяви пред Bulgaria ON AIR кметът на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

Той съобщи, че до неделя няма да работи едното предприятия. Дезинфекцират се и двете предприятия и районите, в които живеят инфектираните хора

Инфекцията идва от Нова Загора към Стара Загора. Ще се локализират нещата и през следващите дни всички ще бъдат поставени под карантина, за да се ограничи вирусът до тези хора, които са заразени, стана ясно още от думите му.

"Явно трябва да се научим да живеем с тази криза и да бъдат правени масови тестове, където се установят случаи. Това ще бъде навсякъде в страната. С отхлабването на мерките хората се поуспокояват, неминуемо е да се покачи броят на заразените", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му хората се притесняват за работата си и в този смисъл заразената жена от Нова Загора е гледала да отиде на всяка цена на работа. Живков смята, че е имало безотговорност на личния лекар, тъй като работничката ѝ се е обадила, но не е била пратена на тест за COVID-19.

"Личният лекар е трябвало да подходи много по-професионално в тази ситуация. Трябвало е много по-рано да се направи тест, загубена е една седмица", подчерта градоначалникът на Стара Загора.

Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен очаква да има още заразени.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини