Служител на старозагорска фирма е положителен за COVID-19

  • 09 юни 2020 14:46

  • 3317
  • 1
Служител на старозагорска фирма е положителен за COVID-19
© Pixabay

РЗИ-Сливен е започнала проучване за COVID-19 сред хора от Нова Загора, работещи в старозагорска фирма. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Причина е установен положителен за коронавирус случай сред персонала на фирмата.

Положителен резултат за COVID -19 са дали 32 лица, като четири от тях са установени в болнични заведения извън територията на Сливенска област, показват данните на Областния кризисен щаб за изминалата седмица. От тях 28 са заразените в Сливен, като 17 са работещи в МБАЛ "Хаджи Димитър".

Предприятието в Доспат е причината за новия бум на COVID-19 у нас

За същия период трима души, контактни на медицинския персонал, също са дали положителен резултат на теста за коронавирусна инфекция. С тях заразените в пряка връзка с това лечебно заведение стават 20.

Установени са контактните лица на болните медици и служители в МБАЛ "Хаджи Димитър" и са поставени под карантина. Служител от административния персонал на машиностроителна фирма в Сливен е под карантина, тъй като е бил контактен на медицинско лице с положителна проба от МБАЛ "Хаджи Димитър".

Под карантина са още четири лица от фирмата, контактни с административния служител. Те са под ежедневно наблюдение в домашни условия.

От началото на епидемията заразените медици, работещи в болнични заведения на територията на област Сливен, са 29.

Към края на периода 1-7 юни под домашна карантина са били общо 893 лица в област Сливен. Отпаднали от карантина са 5 283 души.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.10 | 03:23

1
Фирмата е "Градус" - големите пилчарници с цехове в Стара и Нова Загора....

Добави коментар

Водещи новини