Над 1000 души в Хасковско са под карантина

  • 30 май 2020 09:07

  • 2156
  • 1
Над 1000 души в Хасковско са под карантина
© Pixabay

През последното денонощие са взети 5 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково. Три от тях са на персонал и две на пациенти от МБАЛ Хасково. Това съобщиха от Областна администрация - Хасково.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Една от пробите на пациентите е на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ на МБАЛ Хасково. Те са дали отрицателен резултат.

Отрицателни са и осемте проби, взети от МБАЛ Хасково на 28 май.

Директорът на "Св. Иван Рилски" за COVID-19: Психически беше по-емоционално отколкото трябваше

Шест от тях са втори контролни проби след първа отрицателна на мъжа от община Димитровград, хоспитализиран в София след завръщането му от Нидерландия, и неговата съпруга; на мъжа от Свиленград; на две медицински сестри и лекарят от МБАЛ Хасково.

Отрицателни са и двете проби на персонал, взети на същата дата от хасковската болница.

Към момента под домашна карантина в областта са 1281 лица.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
златарчанин

2020.05.30 | 13:12

1
Само в гр. Златарица 5090 не се спазва карантина от циганите, дошли от Великобритания. Щом полицията приключи работа в 17 часа,те излизат и се разхождат навън и най-често ходят до магазина ЕТ " Донка Стайкова",където магазинерът никога не ползва маска, освен ако не му се обади заместник кмета от общината,който му е роднина,че идват проверяващи отвън. Тук е ужас и ако се направи някакво тестване на определена извадка със сигурност ще има заразени. Толкова млади хора измряха тази пролет,така и не се разбра от какво,докторката подписва направо в поликлиниката смъртния акт.Нямам думи.Велико Търновска област е хаос.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини