Лабораторен екип тества неофициално ваксина срещу COVID-19 върху себе си

  • 22 май 2020 14:53

  • 1241
  • 1
Лабораторен екип тества неофициално ваксина срещу COVID-19 върху себе си
© Pixabay

Неофициални изпитания на ваксина срещу COVID-19, предложена за одобрение, са извършили доброволци-сътрудници на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" към руското здравно министерство, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите на директора на центъра Александър Гинцбург тестовете са преминали успешно, без възникване на странични ефекти. Всички доброволци се радвали на добро здраве и успешно изпълняват своите задължения.

Русия разработва 47 ваксини срещу коронавируса

Експериментът е протекъл успешно и сега се очаква лабораторията да получи разрешение за официални изпитания от здравното министерство. А междувременно авторите на разработката на новата ваксина сами доказали, че предлаганият им продукт е успешен.

По-рано Гинцбург заяви, че учените-разработчици са готови да тестват на себе си ваксината, още преди да получат разрешение за провеждането на клинични изпитания, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nimportequi

2020.05.22 | 15:43

1
Там политическите опоненти на властта ги наричат доброволци-сътрудници за ваксини и всякакви екперименти все едно в Гулаг всички са доброволци искат не искат иначе новичок...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини