Новозаразените от COVID-19 днес драстично намаляха. Само 31 са случаите за 24 часа

  • 14 май 2020 08:01

  • 13887
  • 35
© Министерски съвет

За последното денонощие 31 са заразените с коронавирус. Активните области са 9. Общият брой на случаите на COVID-19 е 2100.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това съобщи на брифинг генерал-майор професор доктор Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 - председател на Националния оперативен щаб.

Новите заразени са констатирани в областите София (12 случая), Ямбол (6 случая), Плевен (4 случая), Сливен (3 случая), Пловдив (2 случая), Кюстендил (1 случай), Габрово (1 случай), Монтана (1 случай) и Пазарджик (1 случай).

Има един нов случай на болно дете от Сливен. То е на 10 години.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 228 души.

Излекувани са още 22 нови човека и те стават 521.

За изминалото денонощие има трима починали и общият им брой става 99.

365 пациента са в болници, от тях 51 са в интензивни отделения.

От всички 2100 констатирани с COVID-19 – 1021 са мъже и 1079 са жени.

"Щабът продължава своята работа. Уточнихме всичко с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г", коментира ген. Мутафчийски и разкри, че са обсъдени важни въпроси, свързани с разхлабване на мерки, детски градини и ясли, туризъм.

Относно случващото се в детските градини и кога ще отворят те, той съобщи, че поне още една седмица те не бива да бъдат отваряни и да се коментира темата.

Във връзка с това, че има всеки ден голяма разлика в броя на заболелите, ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 заяви, че в България за щастие случаите са клъстърни. "Българската популация не е хомогенна и броят на болните не зависи от големината на лъжицата. Разпространението на коронавируса е клъстърно. Ако продължим в този дух, това дава шансове за по-нормален начин на живот", разкри ген. Мутафчийски.

Ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 не пожела да коментира изказване на доц. Атанас Мангъров, че у нас няма нито един починал в следствие на COVID-19. Той каза единствено: "Изказвам съболезнования на близките на починалите". Шефът на НОЩ разкри, че самият той лично има здравословни проблеми и сподели, че ако даден човек няма други заболявания, не може да преодолее коронавирусната инфекция и затова боледува дълго и тежко.

Относно туризма, той разкри, че се говори по темата за самолетите."Предлага се климатичните инсталации на самолетите да бъдат с хепа филтри. Не се препоръчва обаче да има шахматно разпределение на пътниците" , каза ген. Мутафчийски. "За да има такъв туризъм, трябва да има ясни правила, до тогава автомобилният туризъм остава приоритетен", заяви той.

"Когато имаше двама болни в България, ние като нация нямахме никаква култура. Сега вече я имаме. Това, че трябва да мием ръцете си, децата да не си вкарват ръцете в устата, да не се гушкат ... вече се знае", каза ген. Мутафчийски.

Във връзка с разрешените трансплантации и няма ли голяма опасност за тях, шефът на Щаба заяви, че разбира от това и напомни, че 11 години се занимава с трансплантация на черен дроб. "Винаги има рискове, но ние се научихме на много неща вече за почти три месеца", разкри той.

На въпрос защо даден пациент с температура се приема за COVID-болен, ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 разкри, че няма подобни инструкции към болниците. "Редица заболявания имат температура", напомни той.

Във връзка с това да ли не трябва заповедите на министъра на здравеопазването да се публикуват в Държавен вестник, шефът на НОЩ заяви, че той лично ДВ не е чел от години и е достатъчно да се качват на сайта на МЗ в тези съвременни времена. "А и благодарение на вас хората се информират", каза ген. Мутафчийски на журналистите в Министерски съвет.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
13887 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2020.05.16 | 20:59

35
Когато ви кажа че идиоти и глупаци управляват България вие не вярвате.Извънредна епидимична обстановка, пък от понеделник и моловете отварят .Там където се събират десетки хиляди на ден.

2020.05.16 | 20:55

34
МУФТА ТИ СИ ИДИОТ!31 ОТ КОЛКО ТЕСТВАНИ? 200-300 -500!АБЕ ДА Е.Б.А МА.МА ВИ ГРОЗНА И МАНИПОЛАТИВНА.ХОРАТА НЕ УМИРАТ ОТ КОРОНА ВИРУСЪТ !АБЕ И ТОВА БЪЛГАРИНА Е ГОЛЯМА СТРАХЛИВА МЪ.Р.ША.ДОБРЕ ЧЕ НИ ВИ КАЗА МУФТАКА ДА СИ ПЪХАТЕ ГЛАВАТА В Г.Ъ.З.А И ТОВА ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ!
ПИЧ ти

2020.05.14 | 17:24

33
сериозно ли не вярваш в господ-виж и аз не вярвам по това си приличаме,но знаеш ли по какво се различаваме-даже и враговете си не бих лъгал по този начин-ще ме разобличат веднага и ще изгубя един ден
ТOВA KOEТO CТAВA В БЪЛГAPИЯ

2020.05.14 | 09:29

9
E ПOPEДНOТO БEЗCПOPНO ДOKAЗAТEЛCТВO, ЧE НA ТEPИТOPИЯТA YПPAВЛЯВA ПPOФAШИCТKA XYНТA! НЯМA ДPYГA ДЪPЖAВA В EC, KOЯТO ТAKA ДA CE ПOДИГPAВA C НACEЛEНИEТO CИ НE CAМO CEГA, НO ВEЧE ДECEТA ГOДИНA. KOГAТO ДНEC НA БOPИCOВ ТOТAЛНO МY ПPИПAPИ ПOД ТYЛYПA OТ ЗACЛYЖEНOТO YНИЖEНИE, НA KOEТO БE ПOДЛOЖEН OТ БOЖKOВ И ИЗOБЩO ВИЖДA БЛИЗKИЯ CИ KPAЙ ЗAEДНO C ЦЯЛAТA ПPECТЪПНA ШAЙKA, ТOЙ ПPEДПPИE ТEЗИ OТДAВНA ПOДГOТВEНИ ТOТAЛНO AНТИДEМOKPAТИЧНИ ДEЙCТВИЯ. C OБЯВЯВAНEТO НA НЯKAKВA CИ ИЗМИCЛEНA CEГA ПЪK EПИДEМИЧНA OБCТAНOВKA ПЪЛЗЯЩИЯ НEOФAШИЗЪМ OKOНЧAТEЛНO OТ ДНEC, 14 МAЙ 2020 Г. CE OПИТВA ДA CE ВЪЗЦAPИ ЗAДЪЛГO НA ТEPИТOPИЯТA НA НAШAТA POДИНA!!!! ФAШИCТKИТE НACЛEДНИЦИ ЗAEДНO C ТPEТИЯ EШEЛOН НA БИВШAТA KOМYНИCТИЧECKA НOМEНKЛAТYPA OВЛAДЯXA ВЛACТТA C PEШAВAЩAТA ПOМOЩ НA ПOДKPEПЯЩИ ГИ OТВЪН ТEXНИ KPAЙНO PEAKЦИOННИ CЪМИШЛEНИЦИ. ТOЧНO ПOCЛEДНИТE OТ Т.НAP. ДЪЛБOKA ДЪPЖAВA CA ЧACТ OТ ИНCЦEНИPAЛИТE KPИЗAТA C COVID 19 В OПИТA CИ ДA CПACЯТ OТИВAЩИЯ CИ БEЗВЪЗВPAТНO ТOТAЛНO ИЗЧEPПAН KAПИТAЛИCТИЧECKИ OБЩECТВEНO-ИKOНOМИЧECKИ CТPOЙ И ГЛOБAЛИЗAЦИЯТA, ДA PEДYЦИPAТ CВEТOВНOТO НACEЛEНИE И ДA CЪXPAНЯТ ИЗГOДНИТE ИМ KOЛOНИAЛНИ PEЖИМИ KAТO ТOЗИ В БЪЛГAPИЯ. CТИГA ВEЧE, KPЪВ ПOТEЧE! ДOЛY НAЦИOНAЛНИТE ПPEДAТEЛИ OТ ГEPБ, ДOЛY НEЗAKOННO ЗAБOГAТEЛИТE ТYЛYПИ И ВCИЧKИ CЛYГИ НA ВOЖДA НA XYНТAТA – COЦИOПAТA БOЙKO МEТOДИEВ БOPИCOВ! CМЪPТ НA ФAШИЗМA! НEKA ВCИЧKИ, KOИТO НEНAВИЖДAТ МYТPИТE – ЗЛOДEИ, OБEДИНEНИ И ЗAEДНO CE ПPEБOPИМ ЗA НAШAТA CВOБOДA!
Ха ха

2020.05.14 | 11:45

32
Лягай да спиш ! Стига с стая научна фантастика
бай Гошо

2020.05.14 | 11:27

29
колега, помощ ли ти трябва?
идваааа

2020.05.14 | 10:19

19
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзаите,деистваите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!
Хм

2020.05.14 | 11:09

27
До диванните хейтъри. Като не ви харесва тук, хайде бягайте в САщ, Италия, Русия, Бразилия или където и да е .А и да ви сложат на респиратор да млъкнете най- сетне . Поне за сега държавата ни се справя доста добре въпреки вас .
123

2020.05.14 | 11:40

31
То диваните хейтъра са тези тулупи,като вас,които им е добре дошло да стоят проснати в къщи пред телевизорите и нищо друго до не правя! С кой мерки се е справел щаба освен с предупреждения и заплахи стойте си вкъщи? Стойте си,ама икономиката рухна,психиката рухна,защо никой не отчита че България е на първо място по самоубиства в Европа и там жертвите са много повече на млади и работоспособни хора! Какво стана със заплахата на щаба за кервани д трупове след великден? Слава богу се оказаха на нищо базирани само заплахи!
Закривайте щаба.

2020.05.14 | 08:44

7
Няма нужда от него
не бързай

2020.05.14 | 11:27

30
Правителството няма експертен потенциал да решава само.
така е

2020.05.14 | 10:22

21
няма нужда държавата от вас червените миндили!!!!!
Въпрос към мутро-фчийски

2020.05.14 | 11:00

26
За колко пачки и обещания за власт, продаде честта и достойнството на пагона, на българския военнослужещ, на българската армия? Срам! Запита ли се, кой ще ти повярва и, като лекар, кой ще дойде да се лекува при теб, когато господарите ти си отидат от власт? Оставаш низвергнат! ТАКА СТАЯА С ПРЕДАТЕЛИТЕ! ДА ТИ Е СЛАДКО!
така е

2020.05.14 | 11:12

28
червени миризливи фекалии на един два трола заливат саитовете,хаиде да ви видим колко сте на площада миризливци,или голям го вадите пред компютрите с мишка в ръка,мишката се бори с мишка,тъпанари!!!!!!!!
дърт тодорживков комсомолец

2020.05.14 | 10:59

25
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзаите,деистваите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!
Седесарската пикня на власт

2020.05.14 | 10:31

23
отмени "извънредното положение" и заразените намаляха, ако е вярно, защо беше ни беше тая седесарска изг ъ зица, тя само увеличи заболелите, ако мутренския г ъ золизец Мутро-фчийски лъже защо е още на свобода?
идваааа

2020.05.14 | 10:53

24
червени миризливи фекалии на един два трола заливат саитовете,хаиде да ви видим колко сте на площада миризливци,или голям го вадите пред компютрите с мишка в ръка,мишката се бори с мишка,тъпанари!!!!!!!!
Щом е така, разкарайте тоя син гущер,

2020.05.14 | 10:27

22
а дивото дърто седесарско псе Ананиев - в пандиза за нанесени щети в големи размери.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини