Нов пик на заразени с COVID-19 у нас. Броят им вече е 1171

  • 24 април 2020 07:55

  • 30512
  • 66
© Pixabay

Случаите на COVID-19 в България вече са 1171.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

През последните 24 часа са доказани още 90  нови случая. От тях в болница са постъпили 21. Активните области са 13.

Новозаразените са в областите София - 29 случая, Видин - 18 случая, Плевен - 12 случая - 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи в завода, Кюстендил - 5 случая, Благоевград - 11 случая, Сливен - 5 случая, Ямбол - 2 случая, Русе - 3 случая. В Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив има по 1 нов случай.

Най-много заразени до момента има в София – 623 души.

Това заяви председателят на Националният оперативен щаб ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20.

 

 

От всички 1171 заразени с COVID-19 – 579 са мъже, а 592 жени.

270 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

10 са новите случая на заразени деца. В Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те не са хоспитализирани. Всички са в леко състояние, със симптоми на грип. Има двама нови починали за изминалия ден и така броят на жертвите вече е 52.129 са вече положителните проби на медици. Излекуваните пациенти са 193.

На 200 теста намираме един при случайните случаи. Масово новите болни са от огнищата.

"Пикът се отдава на това, което говорим - Великден", каза ген. Мутафчийски.

Д-р Ангел Кунчев заяви, че причината за заразените медици е неизползването на предпазни средства, както трябва. 34 са новите случаи на медицинските лица. Особено тежка е ситуацията във Видин, където има 12 нови случая на заразени медицински работници.

 

 

Засега, стана ясно на брифинга, няма да бъдат възобновени трансплантациите.

Относно дали ще се затварят градове заради предстоящите празници, ген Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 заяви, че Щабът е притеснен, но градове не затваря. "Това го прави правителството", каза той.

Във връзка с автокината, ако се наложи ще се проучи въпросът, каза ген. Мутафчийски и напомни отново, че мерките в България са изключително либерални.

Лабораториите, в които се изследват COVID-19, ще издъхнат в един момент. Причината е, че липсват молекулярни вирусолози, а наличните работят постоянно.

Ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 заяви, че в тези условия всеки трябва да работи там, където е основният му трудов договор и даде пример за медици от Спешна помощ-София, които имат договори в болници. Затова той е забранил като директор на ВМА служители на болницата да работят на няколко места. В Академията са забранени и използването на стаите за почивка.

Шефът на Щаба разкри подробности за заразения шофьор на кмета на Симитли. Той обясни, че мъжът е настанен в Благоевград и има множество допълнителни заболявания. 

Според ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 думите на Ангела Меркел са реални. Тя, според него, е един от малкото политици, които говорят реалните неща.

"За туристическия сезон е много трудно да се говори. Едва ли ще се случи международният, а за вътрешният е рано да се коментира", каза шефът на Щаба.

Относно това, че няма нито един позитивен случай в Разград и в Търговище, Ангел Кунчев заяви, че преди дни е направено проучване, като към тях е добавена и област Шумен. По думите му, причината е не заради липсата на тестове, а защото заразата не е внесена там.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
30512 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
6

2020.04.24 | 08:17

2
100 теста - 9 заразени. 1000 теста 90 заразени. По каква логика е увеличението. И най после кажете къде се тества а не го усуквайте. Пуснахте ромите да се връщат от чужбина и да се разхождат навсякъде сега си ги тествайте.
ОН

2020.04.24 | 13:58

66
абе славито триф.къде на майната се е скрил,че не хапе пак и пак.
малиииии

2020.04.24 | 12:09

65
плачете червени катили защото никога и никои не ви е уважавал и никога няма повече да видите власт,народа наи после ви разкри какви головодници сте!!!!!!!
Koгaтo eдин бaндит-пpocтak-мaфиoт e

2020.04.24 | 08:42

8
пoдcлeдcтвeн и тoй виждa kpaя cи, тoгaвa зa дa ce cпacи oт cпpaвeдливoтo възмeздиe тoй yнищoжaвa и yбивa вcичko и вcekи koйтo гo зacpaшaвa! Нo koгaтo бaндитa-пpocтak-мaфиoт e и пpeмиep нa eднa дъpжaвa, тoгaвa тoй yнищoжaвa нapoдa cи, пo вcяkakъв нaчин и c вcичkи възмoжни cpeдcтвa! Милeн Цвeтkoв бeшe пoдгoтвил paзcлeдвaщo пpeдaвaнe зa ocтpoвa в Гъpция зa koйтo ce пиca, чe бил нa въпpocният бaндит-пpocтak-мaфиoт пpeмиep. Милeн бeшe дocтигнaл дo cъpцeтo нa въпpoca чий e ocтpoвa, koй e пyблиkyвaл нoвинaтa зa тoвa, чe ocтpoвa e нa бapбa Гaньoc, зaщo ce тиpaжиpaшe тaзи лъжливa нoвинa, koи имaт пoлзa oт фeйk нюзa и oтkъдe ca пapитe koитo ca дaдeни нa издaниeтo пyблиkyвaлo тaзи лъжливa нoвинa! Пpeдaвaнeтo бeшe cпpянo, Милeн бeшe yвoлнeн, a нa coбcтвeницитe нa нoвa тв им бeшe oбeщaнa изгoднa cдeлka cлeд гoдини дa им бъдe kyпeнa тeлeвизиятa зa пapи, koитo тe дaжe и нe ca cънyвaли плюc oщe тoлkoвa в тяxнa oфшopнa cмeтka в Бapбaдoc! Нa бaндитa-пpocтak-мaфиoт пpeмиepa тoгaвa мy бeшe нeoбxoдим пoлeзeн xoд cлeд kaтo зa пъpви път гpъмнa нoвинaтa зa kъщичkaтa в Бapceлoнa, мeтpecaтa и дeтeтo им! Лъжливaтa нoвинa зa ocтpoвa 1-вo oтkлoни внимaниeтo oт Бapceлoнckaтa aфepa и 2-po мyтpaтa нaнece yдap въpxy тaзи лъжливa нoвинa зa ocтpoвa, kaтo вмeтнa, чe и бapceлoнckaтa aфepa e тakaвa фeйk нюз! Kak e OФЦE cпитe ли, eгoecтичнo пpeживявaтe ли, чakaтe ли чacът нa зakoлeниeтo cи и нaдявaтe ли ce бaндитa-пpocтak-мaфиoт пpeмиepa дa ce cмили нaд вac и дa ви пoжaли жaлkият живoт нa зeлeнчyци пo дoмoвeтe вe, apecтyвaни! Милeн пoжaли ли гo?! Нe! Тoчнo koгaтo Милeн зaпoчнa дa ce пoявявa пo тeлeвизятa и дa нaдигa глaвичka и гo пokocиxa! И вac нямa дa пoжaли, дaжe и дa cи нaвeдeтe глaвичkaтa! Kaзaнo в eднa ceнтeнция, kaтo житeйcka иcтинa тoвa звyчи тaka: "Koгaтo eдин пpocтak-бaндит-мaфиoт-пpeмиep yпpaвлявa eднa дъpжaвa и нapoд, тoгaвa тoзи нapoд и дъpжaвa e oбpeчeн нa yнищoжeниe и гибeл!". Тoй нe e cпacитeлят ви, тoй e пaлaчът ви дeбили нeщacтни и kakтo OФЦAТA нe paзбиpa, чe e дoшъл чacът нa зakoлeниeтo и e cтaнaлa нa чeвepмe, тaka и виe нямa дa paзбepeтe иcтинaтa, зa жaлkoтo и нeщacтнoтo cи cъщecтвyвaнe, ako чakaтe милocт oт пaлaчa cи!
Блгарин

2020.04.24 | 11:39

64
Г-н ЧЕРВЕНА МУХОМОРКА , не е редно да споменавате журналиста Цветков, защото е убит от дете на ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХ СЛУГИНЯ И ПЕРАЧКА НА ЧЕРВЕНИ ПАРИ С РЕГИСТРИРАНИ ЗА ТОВА 89фирми!!! И Уорън Бъфет в САЩ няма толкова много фирми собственост, въпреки, че е Инвеститор №1 !!! МОЛЯ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СМЕСВАТЕ ПОЛИТИКАТА С БОРБАТА С КОВИД19, ЗАЩОТО В СВЕТА ВИЛНЕЕ ЧУМА, А ДА СЕ СТЕГНЕМ И С ДИСЦИПЛИНА ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ НАЦИЯ ОТ ЧОВЕЦИ, А НЕ ПАСМИНА!!!
малиииии

2020.04.24 | 10:11

51
напиши нещо ново бе червен бездарник,стига сра по форумите,ти да не се мислиш за Левски бе нещастен червен трол!!!!!!

2020.04.24 | 08:49

10
Сигурен съм, че никой не ти чете помиите
даааа

2020.04.24 | 11:32

63
плачете червени катили защото никога и никои не ви е уважавал и никога няма повече да видите власт,народа наи после ви разкри какви головодници сте!!!!!!!
Българин

2020.04.24 | 11:27

62
Няма друга нация освен българската, която се държи като ИНАТЛИВ ШОП ....НЕ ИСКАМ НА МЕНЕ ДА МИ Е ДОБРЕ, А НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ, което е същото МАЙНАТА ИМ НА МЕРКИТЕ, АЗ СЪМ ГЕРОЙ И НИКОЙ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА..до момента в който почине ваш близък човек и ПОСЛЕ ЩЕ РЕВЕТЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА Х.Й!!! АВСТРИЯ НЕ Е ОБЛЕКЧИЛА МЕРКИТЕ, А ЕВЕНТУАЛНО ИМА НАМЕРЕНИЕ ПРЕЗ МАЙ ДА ГО НАПРАВИ ПРИ ДОБРИ ОБСТОЯТЕЛСТВА! Германия отвори магазини до 800м2 и започна да съжалява за това! Имам близки медици и в двете държави!!!
Аз

2020.04.24 | 10:47

59
До всички писачи и разбирачи!! Ще стоите и ще мълчите. Ако бяхте спазили карантината и инструкциите,сега можеше да негодувате. Но не наплюскалите се и вечно пречищият им Бойко е нарушиха! Вижте какво се случва в целия свят,или и за това Бойко е виновен? Хич не ми дреме,че някой няма да си отвори кръчмата,дискотеката,или хотелчето. Не са за жалене,имат запаси. Още година да продължи карантината,я какъв чист въздух можело да има!!!

2020.04.24 | 11:26

61
Тихо бе РОБ

2020.04.24 | 10:52

60
Най ме кефят икономическите мерки-даваш кредити на хора които не могат да си плащат кредитите,кееееф.

2020.04.24 | 09:24

30
Тия Мишки още ли не разбраха че колкото повече тестове правите толкова повече заразените ще има.

2020.04.24 | 10:30

58
Мишките за месец и полвина не можаха да се организират ще чакаме още месеци.
Пацо

2020.04.24 | 09:56

40
Тия мишки го знаят и ти обясниха нещо ама ти чуваш само каквото ти е изгодно . И на тях им се иска да правят много повече , но няма капацитета да се случи . За това се увеличават постепенно . Няма достатъчно специалисти - обучават се . Няма достатъчно лаборатории - увеличават се . В световен мащаб няма достаъчно тестове - подготвят се да правят и тук .
Инфо

2020.04.24 | 10:23

57
Как става така, че безсимптомните болни не разбират до две седмици, а тоя разбра за 3 дена, че Великденското преселение е виновно ... Направо голям смях...

2020.04.24 | 10:23

56
30 години България имитира демокрация. Няма друга страна в Евросъюза която да е така присвоена от милиционерски силови структури.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини