Масовото тестване за COVID-19 в Паничерево продължава

  • 18 април 2020 11:33

  • 1424
  • 1
Масовото тестване за COVID-19  в Паничерево продължава
© getty images

Четвърти ден гурковското село Паничерево е в пълна изолация. Междувременно случите на доказано заразени с COVID -19 се увеличиха и вече 13 души от местните са с положителни тестове. 11 от тях са в болница, а две жени с положителна проба, но без симптоматика, са под наблюдение в домашни условия за 28 дни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В гурковското село живеят близо 2000 души.

Голяма част от населението изкарва прехраната си извън България. И след завръщането им по домовете хората са в двойна карантина.

Такъв е случаят на Тодор Недин, който се връща от Англия на 5 април. Сега той е в Паничерево, но не може да си отиде у дома, където са близките му. Той спазва задължителната 14-дневна изолация, защото идва от рискова за заразата държава, и живее сам в друга къща. Съпругата му доставя продукти занего, като ги носи до вратата и се виждат отдалече, информира бТВ.

„Чакам с нетърпение да ми изтече карантината, да се прибера вкъщи, при семейството си и най-много искам да прегърна дъщеря си, която също ме очаква с нетърпение“, споделя Тодор.

Бебе на два месеца е сред новите случаи на COVID-19 у нас

Карантината на Недин изтича утре и за него, макар че ще остане под блокада, тазгодишният Великден ще е хубав -защото за първи път ще може да бъде заедно с близките си.

А заради пълната изолация на селото, църковна служба за светлия празник в местната църква Въведение Богородично тази година няма да има.

„Ние молитвено ще бъдем с всички християни, ще се молим с тях. Вътрешно, духовно в себе си. Призоваваме, както Светия синод, така и духовниците, всички онези, които страдат, да получат Божието благословение отгоре. А всички онези които са живи и са здрави, да останат молитвено в домовете си“, заяви отец Иван Стоянов архиерейски наместник на Новозагорска духовна околия.

Днес масовото тестване на населението в Паничерево, продължава.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.18 | 13:27

1
А някой гледа отвисоко и се кефи на репресиите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини