Смолянско: Петима са изписаните здрави пациенти след COVID-19

  • 13 април 2020 14:08

  • 643
  • 0
Смолянско: Петима са изписаните здрави пациенти след COVID-19
©

Заразените с коронавирус в област Смолян са общо 18 от началото на извънредното положение, според обобщена справка на Регионалната здравна инспекция. Петима от тях вече са изписани от болницата клинично здрави и долекуването им ще продължи в домашни условия, наблюдавани от личните лекари. При 10 от пациентите с COVID-19 е диагностицирана пневмония, като един от тях е в тежко състояние и на интензивно лечение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Позитивните за коронавирус са 14 от община Смолян, 2 - от Чепеларе, по един - от Рудозем и с. Гьоврен. Най-младият е на 31 г., а най-възрастният - на 85 г. Епидемиологичните проучвания са установили източника на заразата при 12 от пациентите, като при 8 от тях е в резултат на контакт с потвърден за COVID-19; трима са във връзка с Пампорово, и един от случаите е след завръщане от чужбина. Под карантина са 215 души, завърнали се от чужбина, и 33-ма, които са контактни със заразени с коронавирус.

БЛС с два горещи телефона: за COVID-19 и за агресия срещу медици

От установените позитивни за коронавирус в областта, трима са медицински специалисти и двама - друг персонал в лечебни заведения, уточняват от РЗИ. Сред персонала на МБАЛ-Смолян са заразени трима - медицинска сестра и двама от останалия персонал, като един вече е излекуван.

Служители на РЗИ-Смолян извършват контрол на обекти с обществено предназначение, проверявайки доколко се спазват изискванията и мерките на извънредното положение. За констатираните нарушения се издават предписания. Всеки понеделник се осъществява конферентна връзка с кметовете на 10-те общини в областта относно епидемичната обстановка.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини