Остър дефицит на кръводаряване във Велико Търново

  • 09 април 2020 17:58

  • 291
  • 3
Остър дефицит на кръводаряване във Велико Търново
© Pixabay

Изостря се нуждата от кръводарители в Отделението по трансфузионна хематология във великотърновската болница. Това подчерта кметът Даниел Панов.

Очаква се засилване на нуждата от кръв около Великденските празници, предвид извънредното положение в цялата страна. В отделението са въведени всички противоепидемични мерки - няма опасност за здравето на желаещите да дарят кръв, както и на медицинския екип.

Пациенти пред риск, затвориха хематологията в Бургас

Кръводарителите, които пристигат от други населени места, трябва да посочат в декларацията за преминаване през КПП като цел на пътуване: „кръводаряване“. Нуждата от кръв в лечебните заведения е непрекъсната, а само с едно кръводаряване могат да бъдат спасени четири човешки живота.

Отделението работи с кръводарители всеки делничен ден от 8 до 13 часа. Призовават се всички хора да дарят кръв.

Последвайте канала на

Novini.bg
291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хмм

2020.04.09 | 19:40

3
Няколко пъти бях кандидат за доброволно кръводаряване,но лекарския екип със съжаление ми съобщи, че заради повишено кръвно налягане,вече ме губят като донор.Така приключи 30-годишната ми дарителска дейност.
b

2020.04.09 | 18:32

1
Аааа нене няма да ме излъжат да ходя да давам кръв да ме заразят с коронавирус в болницата - пълно е със стотици заразени и те ходят в болниците и там е много опасно да не съм глупав да ходя там
с

2020.04.09 | 18:36

2
Точно така! Освен това вирусът е в кръвта. Всички кръводарители трябва да се тестват!!!

Добави коментар

Водещи новини