Остър дефицит на кръводаряване във Велико Търново

Изостря се нуждата от кръводарители в Отделението по трансфузионна хематология във великотърновската болница. Това подчерта кметът Даниел Панов.

Очаква се засилване на нуждата от кръв около Великденските празници, предвид извънредното положение в цялата страна. В отделението са въведени всички противоепидемични мерки - няма опасност за здравето на желаещите да дарят кръв, както и на медицинския екип.

Пациенти пред риск, затвориха хематологията в Бургас

Кръводарителите, които пристигат от други населени места, трябва да посочат в декларацията за преминаване през КПП като цел на пътуване: „кръводаряване“. Нуждата от кръв в лечебните заведения е непрекъсната, а само с едно кръводаряване могат да бъдат спасени четири човешки живота.

Отделението работи с кръводарители всеки делничен ден от 8 до 13 часа. Призовават се всички хора да дарят кръв.

Коментари

 1. 2020.04.09 | 19:40
  Няколко пъти бях кандидат за доброволно кръводаряване,но лекарския екип със съжаление ми съобщи, че заради повишено кръвно налягане,вече ме губят като донор.Така приключи 30-годишната ми дарителска дейност.
 2. 2020.04.09 | 18:32
  Аааа нене няма да ме излъжат да ходя да давам кръв да ме заразят с коронавирус в болницата - пълно е със стотици заразени и те ходят в болниците и там е много опасно да не съм глупав да ходя там
  1. 2020.04.09 | 18:36
   Точно така! Освен това вирусът е в кръвта. Всички кръводарители трябва да се тестват!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет