Започва масово тестване за COVID-19 в община Дългопол

  • 09 април 2020 09:33

  • 485
  • 0
Започва масово тестване за COVID-19 в община Дългопол
© Pixabay

Започват масово тестване за коронавирус във варненската община Дългопол. Инициативата е на кмета на града като част от мерките срещу разпространението на заразата.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев разкри, че е получил подкрепа на общинския съвет за поръчка на бързи тестове. Към момента са доставени 250 теста, очакват се още толкова.

Стартира масовото тестване на Банско

"Основната идея на всички мерки е да се ограничат и изолират заболелите, за да се спре разпространението на вируса", заяви той пред БТВ. 

"Целевите групи за тестване са тези, които най-много контактуват с населението – хората от спешната помощ, полицаите, хората от бюрото по труда и социалните услуги, както и всички служители на общината, които работят с граждани", каза още Георгиев. 

"В последствие сме предложили на всички, които са излезли от карантина, срещу заплащане да си направят бърз тест срещу 25 лева", заяви кметът на Дългопол. 

В Дългопол няма за сега регистриран случай на коронавирус. 295 човека са поставени под карантина, от тях 162 са излезли от карантината, няма човек със симптоми. 

  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
485 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини