Каква е разликата между коронавируса и сезонния грип

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов заяви пред БНТ, че разликата между коронавируса и сезонния грип е огромна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18548

"Неслучайно казваме, че това е невидимата заплаха, защото в първия момент си мислим, че караме един нормален грип - повечето първи пациенти бяха такива, които смятаха, че са изкарали грип и са с усложнения от грипа. Но протичането е много по-сериозно, много по-тежко и доста са повече оплакванията - от проблеми с дишането и с кислорода, който поема от белите дробове оранизма. Оказва се, че има увреди и на други органи и системи, не е само на белия дроб, което говори, че наистина става въпрос за много по-сериозна инфекция от грипа", уточни още проф. Асен Балтов.

Той разкри и подробности за лабораторията в "Пирогов", която от вчера работи.

За момента лабораторията не работи с пълен капацитет, защото е нужно стиковане с Националната референтна лаборатория, за да се сравнят резултатите. Към средата на седмицата ще започне да функционира на пълни обороти и ще прави до 50 изследвания на ден.

 

Радев ще посети болница "Пирогов"

 

Проф. Балтов отговори също, че в болницата лекарите не гледат дали болните от COVID-19 са здравноосиурени или не. Първата им задача е да се погрижат за здравето на пациента.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18548

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.04.08 | 02:15
  Хората са на ясно и се пазят много добре грубите мерки трябва да отслабнат с нарасналата дисциплина защото ще стане много по лошо.
 2. 2020.04.07 | 11:39
  Мангъров, изкуфял дядка, всички доказани специалисти са на противопорожното от твоето мнение! Крайно време е да се пенсионираш и да спреш да говориш глупости!!!
 3. 2020.04.07 | 11:31
  САМО ПРЕДИ МЕСЕЦ МУТАФЧИЙСКИ ЗАЯВИ ОФИЦИАЛНО , ЧЕ МНОГО ПО - ОПАСЕН Е ГРИП Б , АДРУГИЯГЕНИЙ НИ УВЕРИ / КУНЧЕВ / ,ЧЕ КОРОНАТА ЩЕ НИ ЗАОБИКОЛИ . ТЕЗИ СЕ ПРОВАЛИХА ОТ ПЪРВИЯ МИГ. НЕ ТРЯБВАТ НАЗНАЧЕНИ ГЕНЕРАЛОПОДОБНИ . НУЖНИ СА ДОКАЗАНИ В ОБЛАСТТА НА ВИРУСОЛОГИЯТА СПЕЦИАЛИСТИ ТЕ ТРЯБВА ДА ОГЛАВЯТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЩАБ.
 4. 2020.04.07 | 10:26
  Най - опасен е герберо - тиквения вирус , който е поразил мозъчните клетки на част от българите и ги е превърнал в идиоти !
  1. 2020.04.07 | 11:06
   еми ходи се зарази тогава да те тръшне парцал такъв
  2. 2020.04.07 | 11:00
   по опасен от червеният виррус няма,доказано е във времето!!!!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет