Ананиев с предложение към МС за договор с Китай за хидрохлорохин

  • 03 април 2020 08:52

  • 2018
  • 3
© Булфото

Днес ще преведем поетия ангажимент от министър-председателя за всички медицински и немедицински кадри. Те ще получат чисто допълнително възнаграждение по 1000 лв. Плащаме данъците и осигуровките - ние. Това заяви на брифинг в МС здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

"Това е 2 млн 600 лв. са за лекарите, а останалите до 6 млн. лв ще получат в РЗИ-тата, Спешната помощ и Центъра по заразни и парзитни болести. Този ресурс най-вероятно през април ще нарасне", допълни още той.

"Първото условивие за получаването на пари е в лечебното заведение да е лежал болен от коронавирус. Никой от общата администрация няма да получи пари", каза той.

Ананиев с последна информация за маските, мерките и готова ли е България да пребори COVID-19

По думите му промяната ще дойде от появата на нови случаи като тези във Видин и Монтана, които бяха регистрирани в началото на април.

"Днес ще предложа МС да приеме проект на решение за одобряване на договор между МЗ и Китай за хидрохлорохин сулфат и азитромицин като комбинация за лечение на коронавирус", добави той.

Ананиев допълни, че всеки един дарител е качен на сайта на здравното министерство. Той отправи благодарност към тях.

Що се отнася до договора за Детската болница, Ананиев заяви, че е минала цялата обществена процедура и след като мине вируса трябва да я има тази болница. Хората чакат, допълни той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2018 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.03 | 10:51

3
Китай ни даде вирус, сега лечението трябва да го търсим другаде.

2020.04.03 | 10:50

2
ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРАВЯТ ГЛУПОСТИ ДО ПЪЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ.

2020.04.03 | 09:38

1
Е айде де 1 месец стана флегми.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини