9 служители от ООН в Женева са с коронавируса

  • 01 април 2020 07:08

  • 457
  • 0
9 служители от  ООН в Женева са с коронавируса
© getty images

Девет служители от структурите на ООН в Женева са развили заболяване, причинено от коронавируса, съобщи пред журналисти днес говорителката на женевската централа на световната организация Алесандра Велучи, цитирана от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Тя уточни, че става дума за служители на Конференцията на ООН по търговията и развитието, Управлението на върховния комисар на ООН за правата на човека, а също и на централата на ООН в Двореца на нациите.

"От съображения за конфиденциалност в момента не можем да ви дадем други сведения. Можем обаче да потвърдим, че във всеки случай се предприемат предпазни мерки. . . и се спазват съгласуваните със страната-домакин (Швейцария) протоколи", посочи тя пред журналисти.

Нови случаи на коронавирус по света

Велучи увери, че ООН "работи с правителството на Швейцария и със Световната здравна организация (СЗО) по въпроса за предотвратяване на инфекцията и за подготвителни мероприятия".

Поради бързия ръст на заболеваемостта от Ковид-19 в Швейцария и обявеното в страната извънредно положение, служителите от офисите, включително и значителна част от персонала на ООН, са преминали на работа от дома. В режим на видеоконференции се провеждат и брифингите за журналисти.

По последни данни на швейцарските власти, броят на регистрираните заразени с вируса в страната е 16176, а починалите за 373-ма. Извънредното положение е обявено до 19 април, но е възможно да бъде продължено.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини