Експерт: Спад в разпространението на коронавируса може да има чак през октомври

  • 30 март 2020 07:40

  • 3440
  • 0
Експерт: Спад в разпространението на коронавируса може да има чак през октомври
© Pixabay

Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази година, но времева рамка за края на разпространението на вируса засега няма. Това е мнение на експерта от шанхайската болница "Хуанан" Чжан Мънхуан, цитирано от китайския в. "Шанхай дейли", предаде ТАСС, информира БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Най-благоприятният сезон може да стане есента, доколкото има вероятност разпространението на вируса да отбележи спад през октомври", казва експертът, но предупреждава, че след това вирусът ще се запази още дълго време.

Това мнение експертът изрази по време на видеконференция, посветена на разпространението на новия коронавирус, в която участваха както китайски, така и задгранични специалисти. Сред експертите обаче нямаше единомислие по въпроса дали повишаването на температурата на въздуха ще способства за отслабването на вируса.

В настоящия момент усилията трябва да бъдат фокусирани върху предприемане на мерки в отговор на изменението на вируса и отделяне на повече внимание на пациентите, които пренасят вируса в лека форма, тъй като те съставляват 80 процента от общия брой на случаите на зараза, смята професорът по медицина от Масачузетския университет Лу Шан. Има 30-40-процентна вероятност да се овладее пандемията в течение на година, но съществуват и сериозни опасения, че вирусът ще продължи да се разпространява из целия свят, казва вирусологът от Хонконгския университет Цзин Дунян.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
3440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини