Масово нарушаване на карантината в Буковлък

  • 27 март 2020 07:45

  • 745
  • 2
Масово нарушаване на карантината в Буковлък
© Novini.bg

Масово нарушаване на карантината в Буковлък. Кметът на голямото плевенско село алармира, че стотици са завърналите се от чужбина там, но само седем официално са под карантина. Росен Русанов, познат като кмета-шериф, предупреждава за ръст на битовата престъпност, с която и той не би могъл да се справи, предаде Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

„В Буковлък официално има седем души под карантина. От чужбина обаче се прибраха много хора и продължават да идват. Контролът по границите и митниците е занижен и явно връзката е прекъсната някъде. Нещата не се случват. Притесненията са сериозни. Вирусът ще мине. Опасявам се, че битовата престъпност ще се повиши, особено в малките населени места”, каза Русанов.

Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус. „Имам такива притеснения. Вчера три часа съм се занимавал с този случай. Жената е била сърдечноболна, лежала е в болница. Установяват, че имат възпаление в белите дробове, вероятно да не компрометират болницата”, посочи Русанов.

Още четирима души избягаха от карантина си във Великотърновско

„Жената е с множество сърдечни и белодробни проблеми. Многократно е подлагана на поддържащо лечение в болниците. Причината за смъртта ѝ е най-вероятно сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложили сме карантина на сина и на снахата на починалата. Карантината е до излизане на резултатите от взети проби”, посочи гл. инспектор Николай Недков от РЗИ-Плевен.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
745 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В Индия показаха как

2020.03.27 | 09:51

2
можеш да удържиш тази сган - само с пръчка, бой и тормоз на място. Там са наясно, а тук????
Иван

2020.03.27 | 09:45

1
Гнусните мангали ще разнесат заразата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини