Жертвите на коронавируса в Италия са повече от тези, които се съобщават официално

Представители на властите в Северна Италия изразяват опасения, че жертвите на коронавируса са повече от тези, които се съобщават официално.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13840

В община Нембро, намираща се в непосредствена близост до Бергамо (италианския град, засегнат най-сериозно от пандемията от коронавирус) и с население от 12 000 души, официалният брой на починалите от COVID-19 е 31, пишат в статия, публикувана днес във в. "Кориере дела сера", Лука Форести, представител на здравните власти, и Клаудио Канчели, кмет на Нембро, предаде БТА.

Злокобно видео от спешно отделение на болница в Италия

"Нещо в тази бройка не ни се стори убедително и отидохме да проверим статистиките за средния брой на починалите в общината за периода януари-март през минали години. Броят на починалите при нормални условия се оказа около 35 души, а тази година сме регистрирали 158, т.е. със 123 повече от обичайно", пишат Форести и Канчели, които са лекари по образование.

Те разкриват също, че и в други малки общини в региона се наблюдава същата аномалия. Кметът на Бреша Емилио Дел Боно също твърди от вчера, че броят на заразените и починалите от коронавируса е по-голям от този, който се съобщава официално.

Италия, където има близо 75 000 заразени и 7503 смъртни случая от коронавирус, остава страната, най-тежко засегната от пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13840

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.26 | 19:20
    Естествено че са повече. Всеки ден сигурно умират стотици хора в цяла Италия поради какви ли не причини, както и във всички други държави на света. Ако са били заразени с вирусът но не са потърсили помощ или такава им е била отказана, нима ще направят аутопсия на всеки починал който не е бил тестван за коронавирус? Така че да, логично е че бройката ще е много по голяма.
    1. 2020.03.27 | 16:34
      Умрелите от НЕ Ковид са 3 пъти повече от преди, случайност! :)
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет