Доц. д-р Мангъров: Телефонна любов въртят сега пациент и лекар

  • 25 март 2020 16:50

  • 2477
  • 4
Доц. д-р Мангъров:  Телефонна любов въртят сега пациент и лекар
© Кадър Нова телевизия

Доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София и част от Медицинския съвет към МС заяви пред Нова телевизия, че Съветът няма за цел да се конфронтира с някой.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„При начина, по който се действа в момента, епидемиологичният надзор е оставен настрана. Не се правят усилия да се установи какво е действителното състояние на коронавируса в страната“, каза той.

„Сега, ако някой вдигне температура се звъни на личния лекар, но той не го преглежда, а си правят телефонна любов и го препраща да се изследва“, обясни медикът. „И тук се получава един пълен хаос. Ако е особено едно дете, то трябва да бъде прегледано и затова трябва да се правят бързите тестове, за да има някаква яснота какво се случва“, каза доц. д-р Мангъров.

Според него всеки, който е с респираторни инфекции, трябва да се изследва.

Симптомите на коронавируса са грипоподобни, напомни доц. д-р Мангъров. "Сега обаче не е нужно всеки да изпада в паника", каза той и пак заяви: "За да сте сигурни какво карате, трябва при всякакви симптоми да се изследвате".

На въпрос ще издържи ли здравната ни система, ако България прибегне към един групов имунитет, доц. д-р Мангъров каза, че това няма да се случи категорично.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
2477 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.03.25 | 18:18

4
Доктор Мангалов, ставате смешен с тези внушения за 70 % заразяване на населението. Опъвайки вратните си жили няма да ме убедите, че 80 000 заразени китайци са 70 % от 1, 3 милиарда население там , където вируса е в процес на отшумяване!!!
smoke_chiba_chiba

2020.03.25 | 17:50

3
Доцента е на хранилката затова напира за бързите тестове. Яко лапане ще пада, няма значение че тези тестове са супер лъжливи. Много си далеч от генерала. Онзи човек е честен а доцентчето е едно гнусно корумпе.

2020.03.25 | 17:32

2
И тоя е един абдал
Светослав Иванов

2020.03.25 | 17:18

1
Мангърка сега зор да изхарчим парите да купим бързите тестове през някоя ваша фирма а после късно е либе за китка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини