7 са потвърдените случаи на коронавирус в Бургас, обяви Димитър Николов

  • 25 март 2020 13:55

  • 641
  • 0
7 са потвърдените случаи на коронавирус в Бургас, обяви Димитър Николов
© Facebook

7 са потвърдените случаи на коронавирус в Бургас. Това съобщи кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден след заседанието на Общинския кризисен щаб за борба с разпространението на коронавирус. Д-р Георги Паздеров, директор на Регионалната здравна инспекция - Бургас, отбеляза, че новият потвърден случай е на 37-годишен мъж.

„Общият брой на доказаните с коронавирусна инфекция в област Бургас е 7. Четирима от тях се лекуват в болница. Контактните лица от първи ред на мъжа са четирима души, издирени са и са поставени под карантина", добави д-р Паздеров. Директорът на РЗИ - Бургас каза още, че към момента под домашна карантина на територията на цялата област са 1659 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Николов разкри какво е състоянието на болните бургазлии

„На 14-я ден след последния контакт с колегата от болница „Бургасмед", при когото беше доказана коронавирусна инфекция, бяха извършени две последнователни проби на всички пациенти и работещи в лечебното заведение - през 72 часа. Вчера бяха потвърдени отрицателните проби на всички. Днес е свалена канатината на Хирургично отделение на „Бургасмед“. През следващите 24 часа ще бъде извърена крайна дезинфекция и след това отделението ще отвори", посочи още д-р Паздеров. Той припомни, че карантинния период в Дома за медико-социални грижи „Вяра, надежда и любов" ще продължи до края на тази седмица.

По отношение на българите, завърнали се от Великобритания на 23 март, той уточни, че техните проби за носителство на коронавирус предстои да бъдат взети.

„Ние поехме този ангажимент и ще направим пробите в рамите на 3 дни, тъй като това изисква не само човешки ресурс, а също така лабораторен и диагностичен. Освен това е необходимо да мине известно време от контакта до проявата на клиничните симптоми", посочи още д-р Паздеров.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини