Картографираха имунната реакция към Covid-19

  • 17 март 2020 14:54

  • 6671
  • 0
Картографираха имунната реакция към Covid-19
© pixabay

Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един от първите пациенти с коронавирус в страната, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Изследването е важен етап към разработването на ваксина и лечение.

Препоръки на СЗО за домашно лечение на зaболели от COVID-19

С новия коронавирус се заразиха повече от 182 260 души по света, като починалите са 7165. Макар и повечето от заразените да са само с леки симптоми, при 20% от случаите болестта е тежка или критична. Смъртността от нея е около 3,4%.

Докато специалистите бързат да разработят ваксина, учените от института по заразни болести и имунитет "Пит Дохърти", се заеха да изучат вируса. Те изследваха кръвни проби от жена на 40 години и установиха, че имунната система реагира на коронавируса по същия начин, по който се бори с грипа. Резултатите дават възможност на специалистите да разберат защо някои пациенти се възстановяват, а други развиват сериозни дихателни проблеми.

Германски институт: Пандемията от коронавирус ще затихне до две години

"Хората могат да използват методите ни, за да разберат имунната реакция на по-големи групи с COVID-19 и да разберат какво липсва при тези с фатален изход" - каза Катрин Кедзиерска, професор по микробиология и имунология от университета в Мелбърн.

Наблюдавайки имунната реакция на пациентката, учените са успели точно да прогнозират кога тя ще се възстанови. Така и е станало.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
6671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини