До 13 март се удължава грипната ваканция в област Ловеч

  • 11 март 2020 11:19

  • 719
  • 0
До 13 март се удължава грипната ваканция в област Ловеч
© Getty Images (Архив)

Грипната ваканция в област Ловеч се удължава до 13 март включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев, предаде Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той уточни, че решението е взето след препоръка от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ заради усложнената епидемична обстановка относно COVID-19 в областите Плевен и Габрово и обстоятелствата, че в учебни заведения в област Ловеч има ученици от различни области и е с превантивна цел.

От РЗИ - Ловеч съобщиха, че са предостави на всички общини и областния управител Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на заболяването COVID-19, изготвен от експерти на Националния център по заразни и паразитни болести. Със съдействието на кметовете на общини и областния управител, инструктивните материали за почистване и дезинфекция ще бъдат предоставени в детски и учебни заведения, социални структури за деца и възрастни, регионалните структури на изпълнителната власт и работодатели.

С цел опазване здравето на подрастващите и превенция разпространението на заразни заболявания, медицинските специалисти в детските градини и училищата ще оказват съдействие и контрол при приготвянето на дезинфекционните разтвори и стриктното спазване на утвърдения хигиенен и дезинфекционен режим, в т.ч. и в местата за хранене и предлагане на храни.
Алгоритъмът е предоставен на Областна дирекция по безопасност на храните и с тяхно съдействие, инструкциите за правилен хигиенен и дезинфекционен режим ще бъдат предоставени на обектите за хранене и развлечения, допълват от здравната инспекция в Ловеч.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини