Три нови случая на коронавирус в Гърция

  • 01 март 2020 07:15

  • 2862
  • 1
Три нови случая на коронавирус в Гърция
© gettyimages

Още три случая на инфекция с новия коронавирус бяха потвърдени в Гърция в събота, а броят на заразените достигна седем, съобщи гръцкото министерство на здравеопазването, цитирано от РИА Новости.

Инфекцията беше потвърдена при жена, която имала близки контакти с първия заразен с коронавирус. Тя е изолирана в болница в Солун. Вирусът е потвърден и при мъж, който е посетил засегнатия район на Италия. Той е поставен под карантина в болница в Атина. Инфекцията се потвърждава и при трета жена, която е имала контакт с друга болна жена, диагностицирана по-рано в Атина, според бюлетин, разпространен в събота вечерта.

Гръцките власти заявиха, че предприемат всички мерки за предотвратяване на разпространението на инфекцията. В Солун, като превантивна мярка за 14 дни беше затворено училище заради ученик, който беше заразен от майка си. Затворени бяха и няколко училища в Атина.

Първа жертва на коронавируса в Австралия

Гръцките власти забраниха провеждането на карнавалите които се провеждат в цялата страна преди началото на Великия пост. Нарушителите на забраната са изправени пред наказание лишаване от свобода до 2 години.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
2862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.01 | 07:43

1

В цял свят има коронавирус , стигна даже до Австралия , само в България няма от цялото земно кълбо , ръйш ли. Мамицата ви седесарска дано първо вас натръшка вируса герберастки мърши лъжливи и крадливи!

Добави коментар

Водещи новини