Няма потвърден случай на коронавирус в България

  • 28 февруари 2020 17:32

  • 2192
  • 3
Няма потвърден случай на коронавирус в България
© Pixabay

Няма потвърден случай на коронавирус в България, това каза пред журналисти началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски.

В Националния център по заразни и паразитни болести са постъпили 46 проби, 10 са отрицателни, останалите ще бъдат готови след два часа, каза началникът на центъра проф. Тодор Кантарджиев.

Контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на общо 6 отрицателни проби, потвърждават, че у нас няма случай на COVID-19.

Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че четирите лаборатории, в които могат да бъдат изследвани проби за новия коронавирус, имат капацитет да обработват по 100 проби дневно. От думите на проф. Кантарджиев стана ясно още, че за подсилване човешкия ресурс в Националната референтна лаборатория е осигурен допълнителен персонал с необходимата експертиза.

Към момента на територията на Европейския съюз за регистрирани 779 потвърдени случая на COVID-19. В Италия броят на доказаните случаи е 655. По отношение на региона около страната ни – регистрираните случаи са както следва: в Северна Македония - 1; в Гърция – 4+2; в Хърватия – 4+2 и в Румъния – 1 случай. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2192 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
серизно

2020.02.28 | 20:20

3

Всеки ден, хиляди хора минават през клиниките и само 46 проби?.... абе вие пишки ли си правите с нас?

2020.02.28 | 19:33

2

В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОВЕЖДА ИДИОТСКА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС ЗАЩОТО ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА.

Анатема Безродници!

2020.02.28 | 18:00

1

Щом Пунта Мара така казва, значи, че е"вярно".
Пунта Мара няма и къща в Барцелона, няма и любовник/ца там, няма и текстилна фабрика в Турция, няма и милиони зелени гущери Ливан.
Нищо няма! Гола е като църковна мишка.
Няма и кой да я провери.

Добави коментар

Водещи новини