21 души са под домашна карантина в Стара Загора

  • 27 февруари 2020 07:47

  • 2490
  • 0
21 души са под домашна карантина в Стара Загора
© getty images

Няма повод за притеснение. Държим контакт с хората, които са под домашна карантина. Под надзор сме на РЗИ и всички мерки се спазват.  Това заяви в ефира на БНТ Мариана Пенчева, директор на  СОУ "Максим Горки" в Стара Загора. 

Димите ѝ са по повод  наложената домашна карантина на 21 души в града. Сред тях са четири преподавателки и седем деца от СОУ "Максим Горки", те са се завърнали от Италия на 22 февруари.

"Напрежение и паника в училището няма", категорична беше Пенчева. По думите ѝ в училището е засилена хигиената – със спиртен разтвор се чистят всички повърхности. Учениците ще останат под карантина до 8 март.

Домашна карантина за учениците, евакуирани от Италия с правителствения самолет

Родители на съученици на децата, били на екскурзия в Италия, също са на мнение, че няма място за паника. По думите им децата са спокойни и няма притеснения у тях.

21 души са под наблюдение и карантина за 14 дни. Те са били на екскурзии в Италия и Китай. До момента са взети 5 проби за COVID-19 и всичките са отрицателни. В Стара Загора трябва да заработи лаборатория за изследване за коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
2490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини