Изследват трима шуменци за коронавирус, завърнали се от Италия

  • 26 февруари 2020 14:49

  • 1511
  • 1
Изследват трима шуменци за коронавирус, завърнали се от Италия
© Булфото (архив)

Трима шуменци, завърнали се от Италия, са хоспитализирани в "Инфекциозното отделение" на МБАЛ - Шумен, съобщи на пресконференция директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

Пациентите са пребивавали в региона на Ломбардия и са пристигнали с лек автомобил в Шумен на 23 февруари.

МЗ с кратки и полезни съвети срещу коронавируса

Снощи, около 20.00 часа, медицинска помощ в "Спешно отделение" на болницата са потърсили 23-годишно момче и 20-годишно момиче. Момчето се е оплакало от треска, а момичето - от парене в очите, носа и гърлото, отпадналост и мускулни болки. На момчето е била измерена температура от 37, 8 градуса, а момичето е нямало висока температура. Пациентите от тази сутрин са в добро общо здраве, нямат оплаквания и температура, отбеляза д-р Костов.

Тъй като са пребивавали в район в който има установен коронавирус, имаме предписания при такива случаи подобни пациенти задължително да бъдат хоспитализирани.

Изследват дете на година за коронавирус

Те са приети в "Инфекциозно отделение". Уведомили сме и РЗИ - Шумен, а здравни инспектори са извършили обследване - с кого са контактували и къде са пребивавали. Взети са им секрети от гърлото и носовете и пробите са изпратени тази сутрин за изследване за коронавирус в София. Очакваме резултатите най-късно в петък, до обяд. Дори и да са отрицателни, ще им бъде взети и втори проби, уточни д-р Костов.

Получихме информация днес, че още една жена е била в автомобила с който са пътували момчето и момичето от Италия до Шумен. Тя е издирана, хоспитализирана е в "Инфекциозно отделение" и ще й бъдат направени всички необходими изследвания. Разполагаме с три стаи за такива случаи, допълни д-р Костов.

Той каза още, че в болницата са настанени много пациенти с грип и може да се каже, че в момента в Шумен "има втори пик на болестта".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тити

2020.02.26 | 17:41

1

Казаха да се вика бърза помощ ,а не да ходиш сам в болницата,ама някой чува ли?Ако наистина са болни за 3 дена колко човека може да са заразили?

Добави коментар

Водещи новини