20 ученици от Пловдив, били на обучение в Италия, са под карантина заради коронавируса

  • 25 февруари 2020 11:11

  • 2183
  • 1
20 ученици от Пловдив, били на обучение в Италия, са под карантина заради коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

20 ученици от Математическата гимназия в Пловдив, били на обучение в Италия, и двама учители са поставени под 14-дневна домашна карантина заради коронавируса.

Това съобщи за радио „Фокус“ – Пловдив д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция. Учениците от 11 и 12 клас в гимназията са били на обучение в район в Южна Италия, където се разпространява коронавирусът, и са се върнали вчера.

Трима души са настанени в клиника в Пловдив със съмнение за коронавирус

„Учениците няма да посещават учебни занятия и ще имат ограничени контакти, единствено в семейна среда в продължение на 14 дни. Ако имат оплаквания, ще бъдат предприети необходимите мерки“, каза Троянчева.

По отношение на китайските студенти, дошли преди месец в АМТИИ в Пловдив, тя посочи, че карантинният им период е изтекъл и те вече посещават занятия, като няма притеснение за тяхното здраве.

„Най-важното като превантивна мярка срещу коронавируса е да се спазва строга лична хигиена, също да се избягват публични места, на които има струпване на повече хора, както и да се ограничат пътуванията, особено в зони, които са обявени са опасни във връзка със заболяването“, подчерта д-р Моника Троянчева.

Припомняме, че още трима души са настанени в клиника в Пловдив със съмнение за коронавирус. Те също са се завърнали скоро от Италия. Днес стана ясно, че жертвите на коронавируса в Италия са 7, а заразените са поне 229 души. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2020.02.25 | 11:42

1

ПИЯНИТЕ РУСКИ „УЧЕНИ” И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ КИТАЙ РАЗБИХА СВЕТЪТ С ТОЯ ВИРУС СЛЕД КАТО ИСПУСНАХА ВИРУСА ДА ИЗЛЕЗЕ ИЗВЪН ЛАБОРАТОРИЯТ В китаЙ....

Добави коментар

Водещи новини