Шуменско училище обяви неучебни дни заради заболели деца

  • 24 февруари 2020 19:59

  • 2762
  • 1
Шуменско училище обяви неучебни дни заради заболели деца
© Getty (архив)

Заради много заболели деца, учебният процес във Второ основно училище "Д-р Петър Берон" в Шумен ще бъде преустановен за следващите два дни, съобщи директорът на учебното заведение Павел Павлов, цитиран от БТА.

Той препоръчва на родителите да не водят децата си на училище, за да не се разболяват, но за всяко доведено дете ще се полагат грижи от педагозите на училището. Двата дни са обявени с негова заповед, формално, - за неучебни, но за присъствени.

"По информация на класните ръководители в училището днес от общо 584 ученици 153 са били болни, от които четирима са настанени в болница", отбеляза Павлов. Според получена от него информация почти всички са имали симптоми на грип.

"РЗИ-Шумен е уведомена. Инспектори посетиха училището.Запознаха се със ситуацията и очаквахме до края на деня да получим протокол с предписания. Между двете учебни смени педагогическият съвет проведе извънредно заседание по въпроса, на който се взе решение, ако до края на работния ден не получим предписание от РЗИ за прекратяване на учебния процес, директорът да обяви дните 25 и 26 февруари 2020 г. за неучебни, но присъствени дни", посочи още Павлов.

Грипна вълна в Германия

Директорът на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова посочи, че здравни инспектори са били днес в учебното заведение. По нейни данни пациентите с респираторни заболявания през последните две седмици в областта намаляват и няма основания да излезе с предписание за прекратяване на учебния процес.

"Здравните инспектори ще продължат да следят ситуацията, не само в шуменското училище, но и в цялата област. Актуална информация за епидемичната обстановка в Шуменско ще бъде публикувана утре, на сайта на здравната инспекция в интернет", допълни Калоянова.
14 станаха жертвите на грипа в Румъния

Последвайте канала на

2762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.25 | 08:10

1

Това на снимката ученици ли са или деца от детска градина?

Добави коментар

Водещи новини