Проф. Кантарджиев: За новия коронавирус може да бъде изследван само болен човек с грипоподобни симптоми

„При здрав човек или човек, който няма симптоми на заболяването, резултатът от изследването ще е отрицателен и няма никакъв ефект от провеждането му. Човекът може след няколко дни да се разболее и едва тогава, след като заболяването се разпространи в белия дроб, може да се направи достоверен тест“.

Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като, цитиран от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Единствено граждани с проявени симптоми като висока температура и начална пневмония могат да бъдат изследвани за новия коронавирус COVID-19. Условие, за да бъде извършено изследването и да бъдат отчетени положителни резултати, т.е. наличие на вируса у човек, е проявената симптоматика. В противен случай пробите винаги биха били отрицателни. По тази причина в България – в Националната референта лаборатория – се изследват единствено проби на граждани с проявена симптоматика.

Горещият телефон за коронавируса прегря

За пореден път проф. Тодор Кантарджиев Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като подчерта, че пробите се взимат единствено и само от лечебни заведения по предписание на лекуващ лекар и се изпращат в Националната референтна лаборатория. Това е безплатно за гражданите и болниците, тъй като средствата се осигуряват от Министерството на здравеопазването.

 

Коментари

 1. 2020.02.24 | 23:05

  Това не е вирус а Бойно Билогично Вещество по въздушно капков път

 2. 2020.02.24 | 20:42

  Хубави и прекрасни момичета, най-хубавото има—> getbadgirl. com

 3. 2020.02.24 | 18:50

  ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА ПОД ВАШИ СТАТИИ? ДИКТАТУРА ИЛИ ЦЕНЗУРА НАЛАГАТЕ ГАДОВЕ КРАДЛИВИ?

  1. 2020.02.24 | 19:46

   Къш!!!

 4. 2020.02.24 | 18:28

  Тогава как ще ограничите, пренасянето на вируса от тези, които нямат симптоми и вие не ги проверавате. Пълна порнография!

  1. 2020.02.24 | 18:44

   Докторята толкова си могат, но пари винаги са готови да приемат.

 5. 2020.02.24 | 18:44

  този защо говори пълни глупости, ами ДНК теста или PCR, само че са скъпи за нашата бананова държава, по добре магистрали и къщи за гости.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет