1765 вече са жертвите на коронавируса в континентален Китай

Броят на жертвите на коронавируса в континентален Китай достигна 1765 души, след като в провинция Хубей бяха отчетени още 100 смъртни случая, предаде БТА, позовавайки се на публикувани официални данни.

Броят на новите случаи на зараза в Хубей достигна 1933 души, малко повишение след три последователни спада, съобщават властите на провинцията, станала епицентър на епидемията. Общо в Китай бяха заразени най-малко 71 709 души.

Извън континентален Китай бяха потвърдени близо 600 случая на заразяване в трийсетина страни, но те доведоха само до пет смъртни случая - по един в Хонконг, Тайван, Япония, Филипините и Франция.

Украинец, върнал се от Китай, е приет в старозагорска болница

Световната здравна организация изпрати в Китай експерти, които снощи са започнали да обсъждат епидемията с китайските си колеги.

Междувременно китайски учени заявиха, че епидемията от коронавируса е тръгнала от научна лаборатория в град Ухан, съобщи изданието "London loves Business". Те твърдят, че лабораторията са се провеждали изследвания за протичането на болестта при прилепи.

СЗО: Трудно е предскаже как ще се развие ситуацията с коронавируса

Биолозите Ботао Сяо и Лей Сяо са публикували доклад под заглавие: "Възможните източници на епидемията от коронавируса 2019-nCoV". В него се казва, че коронавирусът вероятно е тръгнал от лабораторията в Ухан. Учените посочват две лаборатории в Ухан, които са провеждали изследвания на коронавируса, като са използвали прилепи. Едната от тях е разположена само на 280 метра от пазара за морски продукти, който според официалната информация от властите е началната точка на заразата.

Можете да следите разпространението на смъртоносния китайски коронавирус в реално време тук:

 

Коментари

  1. 2020.02.18 | 13:29

    Смея да твърдя че мой приятел се върна болен в София и вируса е плъзнал по целия град вероятно и не само! Хората си мислят че е просто грип

  2. 2020.02.17 | 08:31

    измрат повече тъпаци .Това е посланието на юдомасонската циониска мафия.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет