Китайската провинция Хубей ускорява тестването на новия коронавирус

  • 07 февруари 2020 18:39

  • 1460
  • 1
Китайската провинция Хубей ускорява тестването на новия коронавирус
© Pixabay

Китайската провинция Хубей, където се появи новата пневмония, започна да използва по-бърз и по-подходящ метод за тестване, за да може пациентите да бъдат изолирани по-бързо, предаде Ройтерс като цитира в. "Женмин жибао".

Миналия месец бе оповестено, че липсата на инструменти за тестване на РНК в Ухан в провинция Хубей, може да е отложило своевременното диагностициране и лечение на пациенти, допринасяйки за разпространението на новия коронавирус. Провинция Хубей ще започне да използва получените резултати от прилагане на компютърна томография като потвърждение на подозрителни случаи на заразяване с новия коронавирус, който причини смъртта на над 600 души в Китай.

Учени от Хонконг създадоха устройство за бърз тест за коронавируса

Лекари и епидемиолози увериха, че това може значително да съкрати времето за тестване и да даде възможност за по-прецизно лечение в провинцията. Използването на РНК тестове можеше да отнеме дни. "Най-голямото предимство, свързано с компютърната томография, е бързината - заяви експертът Ци Сяолун от университета в Ланчжоу. - Тъй като се сблъскваме с недостиг на инструменти за тестване на вируса в Ухан и съседните райони, сегашните процедури за потвърждаване на случаите не могат да отговарят на изискванията за диагностициране и лечение."

"Компютърната томография доказа надеждността си и може да даде резултати за няколко минути", отбеляза Чън Чжъншън от болницата към университета в Ухан, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Я мислете

2020.02.07 | 20:19

1

Как "Китайската провинция Хубей ускорява тестването на новия коронавирус"????

Добави коментар

Водещи новини