СЗО засега няма да обявява международно извънредно положение заради коронавируса от Китай

  • 23 януари 2020 06:24

  • 891
  • 1
СЗО засега няма да обявява международно извънредно положение заради коронавируса от Китай
©

Световната здравна организация заяви, че засега няма да обявява международно извънредно положение в сферата на общественото здраве заради появилия се в Китай нов коронавирус, предадоха ДПА и БТА.

Експерти от СЗО посочиха, че на този етап не виждат причина за подобна декларация, но все пак смятат за необходимо днес да продължат дискусиите по проблема в Женева.

Китайските власти информираха на 31 декември СЗО за появата на неизвестна досега пневмония в централния град Ухан с население 11 милиона души. На 7 януари китайски специалисти установиха причинителя на болестта - коронавирус 2019-nCoV.

Китай постави под карантина 11-милионен град

От днес в Ухан е спряно движението на влаковете и самолетите, за да се ограничат рисковете от международно разпространение на заразата.

По актуализирани данни властите в Китай потвърдиха 17 смъртни случая от коронавируса и още 554 заразени. Болни от коронавируса има в Ухан, Пекин, Шанхай, Шънчжън и други градове. Заразени с коронавируса има също в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и САЩ.

Лекари посочват, че характерни симптоми за коронавируса са хрема, кашлица, болки в гърлото и стягане в гърдите. Възможни са също главоболие и треска, която може да продължи няколко дни.
Рискови групи са лица с отслабена имунна система, деца и възрастни хора. При тях се наблюдават симптоми, подобни на тези при пневмония и бронхит.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?!?!

2020.01.23 | 06:29

1

,,СЗО засега няма да обявява международно извънредно положение заради коронавируса от Кита"

Коя е тази държава-,,Кита"...?!?!

Добави коментар

Водещи новини