Всички болнични асоциации искат среща с Борисов

  • 18 декември 2019 10:30

  • 812
  • 7
Всички болнични асоциации искат среща с Борисов
© Булфото (архив)

Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските болници, Национално сдружение на облстните болници за активно лечение, Асоциация на университетските болници и Национално сдружение на частните болници изпратиха покана за среща до г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, се казва в прессъобщение от Българска болнична асоциация.

Болничните организации се обединиха около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система. 

След срещата с Борисов - медицинските сестри вдигат палатковия лагер пред МС

Поредните внушения за пороци в дейността на целия сектор Здравеопазване, накараха представителите на всички болници да заявят, че не подкрепят представената информация за „далавери“ и „злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари“, „подправяне на документи“ и „фалшифициране на клинични пътеки“. 

Сдруженията на всички болници от месеци работят съвместно с цел определяне на най-важните стълбове на реформата в задравеопазването. 

БЛС в отговор на медицинските сестри: Не сме лоши хора с големи заплати

В своето писмо до Министър – председателя болниците заявяват, че не трябва да се противопоставят лекари и сестри – никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите.

На предложената среща с г-н Борисов и ресорните институции болниците са готови, да представят не само своята гледна точка, но и предложенията им за реформа в сектор Здравеопазване, които най-спешно следва да се вземат предвид, за да има гаранции за спокойствието на българските граждани. 

Последвайте канала на

Novini.bg
812 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.12.18 | 17:12

7

До коментаторите: Бре, вие разбирате и от реформи в медицината а не само от футбол. Футбола вече го оправихте.

РЕДНО Е

2019.12.18 | 15:31

6

ЕЙ ТУКА В РАЗДЕЛ ЗДРАВЕ Е МЯСТОТО ДА СЪОБЩИТЕ ЗА ЕДРАТА ШАРКА НА ПОРТНИХ.И ПРИЧИНАТА ДА Е В ПЛАТЕН ОТПУСК,А НЕ В БОЛНИЧНИ.

2019.12.18 | 11:50

5

Нещо от рода за защитата на гешев

2019.12.18 | 11:44

4

naivnici niama nikakav smisal ot sreshti sas ciganskiat premier po dobre se sreshnete sas cvetanov toi rakovodi prestapnata partia.

2019.12.18 | 11:11

1

Идиотите пазят големите си заплати и нищо по-вече .Да се смени статута от търговски дружества в болнични лечебни заведения и толкоз .

2019.12.18 | 11:32

3

както де случи на братовчедка ми

2019.12.18 | 11:31

2

и кой ще ги финансира бе гашо? ти ли бе? готов ли си 300 евра ца спешен преглед и рецепта да платиш както се случи миналата седмица в Брюксел? идиота си ти

Добави коментар

Водещи новини