Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна

  • 14 декември 2019 10:33

  • 1660
  • 4
Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна
© Pixabay

Епидемиологът Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил разкри идва ли грипна вълна и как да се пазим.

Истината е, че извадихме късмет тази година, тъй като пикът на грипа закъснява. Има циркулация на грипни вируси, но е много ниска към момента и не я хващаме в изследванията ни, каза той в сутрешния блок на Нова тв.

Сигурно е, че има забавяне на грипната вълна тук, както е сигурно, и че няма да ни се размине. Малко е вероятно за грипа забавянето да е от времето. Не е това основната причина, но трудно можем да кажем коя е. Понякога от характеристиките се получават много ранни епидемии, и по-късни – март, април. В Европа, в Португалия, Ирландия има наченки на грипни вълни и не очакваме през празниците да се стигне до по-високи нива. За грипа обаче избягвам да давам прогнози. Няма да се изненадам, ако за две-три седмици стигнем и до пик. Засега не можем обаче да кажем кога евентуално ще има такъв. След седмица-две можем да бъдем по-точни, каза Кунчев.

Д-р Ангел Кунчев: Няма краен срок за ваксинация

Ясно е кои четири щама е предвидено да са основни този сезон. Те са сравнително нови - „Бризбейн” и „Канзас”. Предполагам, че един от двата ще е основен водещ в Европа. В Америка преобладават в момента „Б” щамовете сега. И Северна Америка не са в разгара на епидемия, но особено в Тексас заболеваемостта е по-висока.

Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил анализира, че тази година значително повече хора са се ваксинирали в страната.

Епидемиологът препоръча за предпазване от грип повече гимнастика, правилно и балансирано хране, ако е необходимо имуностимулатори и микроелементи, за хора, които имат някакви проблеми с имунитета.

Последвайте канала на

Novini.bg
1660 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.12.14 | 14:41

4

Престанете да плашите с тая грипна вълна бе " професори " търгаши, от четири месеца я чакате, толкова ли обедняхте, че постоянно рекламирате тия ваксини. Хората са оцелели през вековете и без нея.

Ka44

2019.12.14 | 13:25

3

Тоя ми писна вече.

ТРОЛ- НОВИНИ БГ -МАФИЯ -ТИКВАТА -ПЕЕВСКИ

2019.12.14 | 11:58

2

РАБОТИ САМО ЗА ПРЕСТЪПНАТА ОЛИГАРХИЯ-МАФИЯ.

.

2019.12.14 | 11:28

1

Викаш и вие не знаете кога ще го пръснат у нас ;)

Добави коментар

Водещи новини