63 са пациентите с усложнения от остри респираторни заболявания във Варна

7 случая на грип са регистрирани за седмица във Варна, показват данните за заболяемостта през изминалите седем дни, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания е 244 случая срещу 232 от предходната седмица. Има и седем човека заболяли от грип. Диагнозата е поставена по клинични данни.

Усложненията от остри респираторни заболявания са 63, клинично изявяващи се като бронхити са 34 и 29 пневмонии. Симптомите са сходни с тези на настинката. За разлика от простудните заболявания обаче, при грипа телесната температура се повишава много повече, над 39 °C, докато при настинка тя рядко стига над 38,9 °C и се задържа висока в продължение на 2-3 дни. Повторното повишаване на телесната температура при един болен обикновено е признак за вторична инфекция.

242 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани за седмица във Варна

Симптомите на грипа се появяват внезапно и най-често включват:втрисане, повишена температура, главоболие, болки и зачервяване на гърлото,болки в мускулите,запушване на носа. Грипът е остра респираторна инфекция, която трябва да се лекува възможно най-бързо след заразяването с вируса.

Бързото лечение е особено важно при пациенти с хронични заболявания. Колкото по-бързо започне лечението на вирусната инфекция, толкова по-бързо ще се прекрати заболяването и рискът от усложнения е по-малък.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет