Преглеждат безплатно хора с Паркинсон в Плевен и Русе

  • 27 ноември 2019 09:55

  • 205
  • 0
Преглеждат безплатно хора с Паркинсон в Плевен и Русе
© Pixabay

В Плевен и Русе продължават безплатните прегледи на хора, с установена болест на Паркинсон, до 6 декември /петък/ включително, съобщиха организаторите.

Консултациите са част от националната кампания за безплатни прегледи "Върни си контрола над Паркинсона". Близо 12 хиляди са българите с болест на Паркинсон, като 10 на сто от тях са в напреднал стадий на заболяването. Инициативата е насочена към диагностицирани пациенти, които от години са на терапия, но чувстват, че тя все по-малко им помага.

Невролози ще преглеждат безплатно пациенти с болест на Паркинсон

Паркинсоновата болест е прогресивно заболяване и с времето навлиза в късната си фаза, когато ефектът на обичайното лечение с перорален прием на лекарства започва да намалява. В тези случаи съвременната медицина вече предлага възможности за по-добър контрол на заболяването.

В Плевен безплатните прегледи ще продължат до 6 декември от 10.00 до 13.00 ч. при трима лекари-специалисти - д-р Диана Маринова, д-р Десислава Маринова и доц. д-р Мая Дановска.

Здравната каса поема скъпо лечение за пациентите с Паркинсон

В Русе ще преглежда д-р Тихомир Грозев в ДКЦ 1 от 7.30 до 13.00 ч., без предварително записване.

За консултацията е нужно да се носи медицинската документация за установеното заболяване и извършените изследвания, посочват организаторите на кампанията.

Последвайте канала на

БТА
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини