Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в Ловешка област

Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в Ловешка област в периода 22 ноември - 2 декември, като част от Национална АНТИСПИН кампания, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Инициативата е във връзка с изпълнение на Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции и отбелязване на Европейска седмица за изследване за ХИВ и хепатит, както и Световен ден за борба със СПИН - 1 декември.

По време на кампанията на територията на областта, освен че ще се проведе анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ, ще се предостави и информация как и къде всеки може да провери своя статус, с цел ранно откриване на заразени лица и своевременното им насочване за лечение. Ще има и обучения по превенция на ХИВ/СПИН.

Учени използваха технология за генно редактиране, за да лекуват ХИВ и рак

В периода 22- 29 ноември - седмица на отворените врати в РЗИ, ще се извърши безплатно изследване и консултиране за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.

Изнесен мобилен кабинет ще прави изследвания и консултации, организирано съвместно с БЧК и доброволци в Професионална гимназия по механоелектротехника.

Обучения, изследвания и консултации с млади хора от професионални гимназии в Ловеч ще има в периода 22 ноември - 2 декември, допълват от здравната инспекция.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет