Грипът да не се неглижира, съветва специалист

Грипът не трябва да се неглижира и към него да се подхожда лековерно. Това заяви д-р Гергана Николова, специалист вътрешни болести. По думите й, както миналата година, така и тази ваксините, отпуснати от здравното министерство за рискове групи, няма да стигнат за всички желаещи.

„Програмата на здравното министерство предвижда обхващане на 10% от пациентите над 65-годишна възраст, които са в рисковата група”, обясни д-р Николова, пред Нова тв.

„Поставени сме в положение подобно на това, на хората над 65 години, които искат да правят секс, имат с кого, има и къде, но нямат с какво. Има пациенти, които искат да се ваксинират, има и доктори, които могат да ги поставят, но ваксини няма”, допълва тя. Тя коментира, че децата също попадат в рисковата група и е хубаво да бъде взета превенция.

Дали това ще бъде направено с предлаганата от лекари ваксина, или друг имуностимулант няма голяма значение. Внимание трябва да се обърне и на начина на живот, хранене и движение при децата, на мнение е Николова.

Коментари

  1. 2019.11.06 | 22:53

    Нека доставят ваксини,а не да правят сравнение със секса! ТОВА исказване е абсурдно!

  2. 2019.11.06 | 21:22

    "Поставени сме в положение подобно на това, на хората над 65 години, които искат да правят секс, имат с кого, има и къде, но нямат с какво" - редакторът ли е малоумен или интервюираната е бавно развиваща се? С какво се очаква да правят секс възрастните хора над 65?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет