Няма опасност за живота на 11-годишната сестра на починалото в Кардам дете

  • 31 октомври 2019 08:41

  • 9320
  • 0
Няма опасност за живота на 11-годишната сестра на починалото в Кардам дете
© Pixabay (архив)

В събота срещу неделя на децата им е станало лошо и са започнали да повръщат. Те спяха при баба си и дядо си, не при мен. Повръщането продължи и в неделя. Извикахме Спешна помощ. Лекарят въобще не ги прегелда. Каза само, че ще им бие една по една инжекция, за да спрат да повръщат. Най-малката ми дъщеричка, която е на 7 години, наистина спря и излезе да играе.

Това каза пред камерата на БТВ Росица Маринова, майка на починалото 9-годишно дете в Кардам. "Нищо не сме променяли вкъщи като обстановка. Едно легло са ни подарили от Варна и това е. Аз от една година си гледам сама децата, защото съм разведена. Помагат ми майка ми и баща ми. Децата не са имали достъп до почистващи препарати и химикали. До лекарства също не са имали достъп. Имаше едни капки за нос. Не мога да повярвам, че в случая може да се говори за склоняване към самоубийство", каза още майката.

"Вече няма опасност за живота на 11-годишното момиче, което беше прието в най-тежко състояние при нас", обяви проф. д-р Виолета Йотова от болница "Св. Марина" във Варна. "Надявам се още утре детето да бъде изведено от реанимацията. Отпада версията за инфекциозни проблеми. Много малко вероятно е да е и хранително отравяне. По-скоро можем да говорим токсични проблеми със сърдечния мускул", добави проф. Йотова.

От прокуратурата в Генерал Тошево също коментираха случая. "Вчера сме провели разговори с майката. Не искам да се спекулира и да се правят погрешни прогнози за текста, по който се води досъдебното производство - самоубийство и склоняване към самоубийство. Това единственият легитимен начин за започване на разследването. Всякаква друга квалификация означава, че ще търсим конкретен автор на деянието. На този етап много важни са експертизите, които са назначени по случая. Тези експертизи се правят само във ВМА в София и трябва да изчакаме резултатите. Работим много активно и провеждаме разпити, правим огледи. Нашите служители са били на мястото на инцидента 20 минути, след като е получен сигнал. Разпитали сме и служителите на Спешна помощ. Работи се по абсолютно всички версии, но пак ще повторя, че най-важното е да излязат резултатите от експертизите. Работим по всички версии. Не мога да правя коментари, защото няма събрани доказателства за конкретна вина на определена личност. При трите огледа не са намерени токсични лекарства в дома на семейството", категорични бяха от държавното обвинение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини