Проф. Кантарджиев с няколко съвета за ваксините и предпазването от грип

Сега е времето на ваксините. По-интелигентният човек би трябвало да проведе разговор с лекаря си и да вземе решение дали да си сложи ваксина и да си купи потивогрипните препарати, за да избегне усложненията. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като в ефира на Нова Телевизия по повод предстоящия зимен сезон и заболяванията през него.

"Щамовете са познатите, няма да има нещо уникално.Грипът е нещо познато, всяка година го има. Трябва да си мием ръцете, да ползваме кърпички на спиртна основа, да избягваме кихащите хора и вкъщи да имаме една - две маски, ако някой се разкиха, да консумираме традиционна българска кухня за сезона", каза още той.

"Не бива да се заблуждаваме, че ако си сложим грипната ваксина - няма да се разболеем една година. Ще се разболеете, но ще избегнете усложненията", уточни Кантарджиев.

Кантарджиев е категоричен, че гриповете започват ноември, пикът им е януари - февруари. Две - три седмици след ваксинацията човек е защитен.

По думите му ноември месец, когато не се излагаме на слънце, трябва да приемаме витамин Д. "Той предпазва от вирусите на горните дихателни пътища", каза още той.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет