Чакащи за белодробна трансплантация обвиняват министър Ананиев, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас

Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас.

Потърпевши и представители на Асоциация "Пулмонална хипертония" обявиха, че ще поискат оставката, както и че започват безсрочен протест под мотото "Здравни емигранти" пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа, предаде БТА.

Те допълниха, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната дискусия, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството.

От Асоциация "Пулмонална хипертония" обвиняват министър Ананиев и здравното министерство в некомпетентност и незаинтересованост относно здравословното състояние и нуждите на чакащите алтернатива за транспалнтация български граждани. По думите им, в държавата ни няма адекватни политики, база и специалисти, което принуждава болните да търсят лечение извън страната, да се превърнат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет