18-годишната Мила Зархулева ще се лекува в чужбина

  • 30 август 2019 20:23

  • 1811
  • 5
18-годишната Мила Зархулева ще се лекува в чужбина
© Фейсбук/ Здравко Димитров

Изготвен е формуляр S2 за покриване на разходите по лечението в чужбина на 18-годишната Мила Зархулева. Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК във връзка със запитвания относно постъпили на 27 август 2019 г. в Централното управление на Националната здравноосигурителна каса заявителни документи от пациентката Мила.

От институцията е изготвен формуляр S2 за лечение в чужбина, в случая Германия.

"Този документ покрива изцяло разходите по офертата, представена от лечебното заведение", посочват от НЗОК.

"Днес, като Областен управител, приех в кабинета си бащата и съученичката на пловдивчанката Мила Зархулева, която е болна от Лимфом на Ходжкин.

Съобщих им добрата новина, че средствата, необходими за лечението на 18-годишното момиче са осигурени, благодарение на бързата намеса на премиера. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г лично се ангажира с осигуряването на необходимите 35 хил. евро, с които да продължи препоръчаното от болницата в Германия 3-месечно лечение. Той пое ангажимент да съдейства по въпроса миналата седмица по време на посещението си в Пловдив. Тогава съученици на Мила, които провеждаха кампания за събиране на нужните пари за лечение, разговаряха с премиера.

Мила учи в пловдивската Национална Търговска Гимназия и й предстои да бъде абитуриентка. Съучениците, учителката по счетоводство Рени Николова, близки и приятели на момичето организираха няколко акции за набиране на дарения, но те не бяха достатъчни.

По време на срещата ни днес, приятелката на Мила - Симона Станева - разговаря по телефона и лично благодари на министър-председателя Борисов за оказаната помощ. Всички заедно се надяваме на бързото и пълно възстановяване на Мила", написа в пост във "Фейсбук" областният управител на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

Премиерът също сподели поста на Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1811 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ноуа

2019.08.30 | 22:58

2

А защо точно това момиче? С нещо допринесло ли е, че да е с приоритет пред други болни дечица/хора? Радвам се, че ще се лекува, но това е страшно нечестно. Преди година разбрах, че едно момиченце, е починало, защото не са успели да съберат достатъчно пари...

Zara

2019.08.31 | 08:02

5

ЕЕЕЕ това е защото богатите не искат да си нарушат статуквото и качественият начин на живот.За какво да разпродава фирмата, като ще му се наложи да работи като нормалните хора и ще загуби всичките екстри!!! Не е лесно да си от простолюдието, когато не си бил. А и защо като услуги си вършил и ще ти помогнат с више, а бедните нека да умират защото са бедни и не могат да "помогнат" на власт имащите !!!!

Аноним

2019.08.31 | 07:56

4

Така е в нашата родина - богатите им се помага на бедните им се подлага крак!!!!

Zara

2019.08.31 | 07:54

3

Защото е дъщеря на бизнесмена ТРЕЙДЪР Божил Зархулев, не че ако си ликвидира фирмата няма да си изкара 35 000 евро които са нужни, ама защо да го прави като е правил "услуги" тук таме!

Гост

2019.08.30 | 21:41

1

И защо в гадната чужбина а не при нашите изтъкнати реномирани болници с още по професионални и утвърдени здравни специалисти.... недоумявам.

Добави коментар

Водещи новини