Раковите клетки използват витамин С като щит

  • 27 юни 2019 14:01

  • 3691
  • 1
Раковите клетки използват витамин С като щит
© Pixabay

След 20-годишни изследвания научен екип от университета в град Консепсион установи, че раковите клетки използват витамин С като щит, предава Франс прес.

Според медицинския изследователски екип, воден от д-р Коралия Ривас, около двадесетина тумора, станали обект на проучването, се захранват, като рециклират витамин С от организма.

Но чилийските учени предупреждават, че това не означава, че трябва по някакъв начин да загърбим приема на този ценен витамин. Той ни предпазва от скорбут и е от решаващо значение за захранването на здравите клетки с енергия, за производството на колаген, за синтеза не невротрансмитерите, като дава своя принос и в имунната ни система..

Според разкритите от учените механизми, раковите клетки улавят окислената форма на витамин С, вкарват я вътре в себе си, превръщат я в аскорбинова киселина, с което се поддържат живи. Оказало се, че туморните клетки на рака на гърдата, на простатата и на кръвта са способни да натрупат по-големи количества витамин С от обикновените клетки.

Тези запаси подсилват туморите и действат като щит при следващо лечение, като ги правят резистентни.

Последвайте канала на

БТА
3691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Истината е по средата

2019.07.01 | 12:56

1

https://zdrave.to/zdravni-novini/ucheni-ustanovikha-golyama-opasnost-za-zdraveto-ot-vitamin-s

Добави коментар

Водещи новини