"Дни на толерантността" организира в Благоевград Асоциацията на родителите на деца с епилепсия

  • 27 юни 2019 09:41

  • 160
  • 1
"Дни на толерантността" организира в Благоевград Асоциацията на родителите на деца с епилепсия
© община Благоевград

"Дни на толерантността" организира в Благоевград Асоциацията на родителите на деца с епилепсия. В дните от 27 до 29 юни ще има различни прояви, насочени към интегрирането на деца и лица с епилепсия в обществото. Това каза за БТА Ива Поповска от Центъра за работа с деца с епилепсия, който е част от Асоциацията.

Ще има консултации от специалисти за родителите на деца и лица с епилепсия, както и за деца от социалните домове в Благоевград, като на място ще се дава комплексна оценка от психолог, логопед и социален работник. Консултациите ще бъдат в община Благоевград на 27 юни от 10 до 12.30 часа и на 28 юни от 13.30 до 17 часа.

Родителите ще получават реална информация за състоянието на децата си, както и насоки как да им помогнат, за да подобрят начина им на живот, разказа Ива Поповска.

На 27 юни от 13.30 часа ще има конференция на тема "Видове заетост". Темата ще бъде обсъждана и с експерти по трудова заетост в събота, 29 юни, когато ще се говори за възможностите за обучение и намиране на работа, както и за въведената в много компании в България практика за наемане на хора с увреждания. В петък, 28 юни, от 10 часа пред зала "22 септември" ще има игри и забавления на открито.

Последвайте канала на

Novini.bg
160 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Павлин

2019.06.27 | 12:22

1

Интересно как глупаците, лаещи срещу деня за хомосексуална толерантност, сега и една дума не обелват.

Добави коментар

Водещи новини