Отказът от порция червено месо дневно намалява риска от ранна смърт със 17%

  • 13 юни 2019 11:14

  • 705
  • 1
Отказът от порция червено месо дневно намалява риска от ранна смърт със 17%
© Pixabay

Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната й с пилешко или риба, намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17 процента, пише в. "Дейли мейл".

Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19 процента. С яйца - с 10 процента, а с пълнозърнести храни - с 12 процента.

Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25 процента. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18 процента.

Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 хиляди американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.

Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10 процента.

Последвайте канала на

БТА
705 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.13 | 14:02

1

А яденето на зелена трева с колко намалява процента на смъртността.

Добави коментар

Водещи новини