Расте броят на заболелите от рак на кожата

  • 29 април 2019 16:11

  • 8801
  • 3
 Расте броят на заболелите от  рак на кожата
© Getty (архив)

Зачестяват случаите на рак на кожата, предупреждават дерматолози, цитирани от БНТ.

Ако преди години заболяването се е срещало сравнително рядко, то сега случаите се увеличават по-бързо от всеки друг вид рак. Само в Америка всяка година има над 3 млн. нови случая. Сред основните причини за рака на кожата е продължителното излагане на слънце. Разширяването на озоновата дупка прави UV лъчите все по-опасни.

Според специалистите дори само едно слънчево изгаряне преди 20-годишна възраст удвоява вероятността от кожен рак на по-късен етап в живота. Останалите причини са слаба имунна система и високи нива на рентгеново облъчване. По данни на Световната здравна организация, догодина се очаква 7 % увеличение на заболелите от рак на кожата. Затова лекарите съветват при всяка нова бенка или стара, която променя вида си, да потърсим дерматолог, защото 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме.

По думите на доктор Катя Паскова симптомите могат да бъдат промени в размера, формата или цвета на стара бенка, както и нова, която боли и кърви. "Трябва да избягваме излагането на слънце между 10 и 16 ч, да не изгаряме, да не излагаме децата на силно слънце и да нанасяме слънцезащитен крем 30 минути преди излагане на слънце", каза  дерматологът.

 

 

Последвайте канала на

8801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
jiwon shin

2021.02.20 | 05:24

3
свържете се с DR MUSTAFA на имейл herbalremedies21@gmail.com. или се обадете / whatsApp +2347010821863. Здравейте всички, казвам се Дживон Шин от Китай. Искам да споделя свидетелството си с широката общественост за това как този велик човек на име д-р Мустафа ме излекува от раково заболяване с мощното си билково лекарство. Вече повече от година съм пациент с РАК и изпитвах болка, едва докато не се натъкнах на тази жена, когато отидох в Холандия за семинар. Някога е била болна от рак. Обясних й всичко и тя ми каза, че има един велик ДОКТОР от Африка, който й е помогнал да излекува рака си и тя ми изпрати имейла на д-р, за да се свържа с него, което и направих. Докторът ми каза колко да взема лекарството против рак и как ще го взема, което и направих. и той ми изпрати билковото лекарство чрез UPS COURIER DELIVERING SERVICE и аз го използвах според неговите инструкции. седмици тук, след като взех лекарството, отидох на тест, лекарят ми потвърди, че нямам РАК в тялото си и досега никога не съм усещал болка или симптоми на рак, затова казах, че трябва да свидетелствам пред широката публика . моля, ако страдате от някакъв вирус като херпес, ALS, РАК, HPV, диабет или някакво фатално заболяване или VIRUS, ще ви посъветвам да се свържете на неговия професионален имейл: (herbalremedies21@gmail.com) чат или наречен Whatsapp +2347010821863 или посетете уебсайта му
Кола без катализатор-рак за пешеходците

2019.04.29 | 18:21

2

Не купувайте коли без катализатори. Ако няма, може да свалите цената с около 900 лева. Скоро колата ви няма да е легална и ще трябва да купувате допълнително за не по-малко от 1000 лева.

Демокрацията на Костов донесе смърт

2019.04.29 | 18:12

1

Но той е невинен.

Добави коментар

Водещи новини