Никога не целувайте домашните си таралежи, съветват лекари

  • 01 април 2019 10:16

  • 1324
  • 2
Никога не целувайте домашните си таралежи, съветват лекари
© Pixabay

Лекари предупреждават колкото и сладки да са домашните таралежи, стопаните им не трябва да се изкушават да ги целуват и гушкат, защото могат да ги заразят със салмонела, пише в. "Дейли мейл".

Американският Център за контрол и превенция на болестите е констатирал 17 случая на салмонелоза сред стопаните на бодливите домашни любимци. Те са били регистрирани в щатите Айова, Вирджиния и Вашингтон. Двама души са били хоспитализирани и за щастие е нямало смъртен случай. Една трета от пациентите са били деца, които са гушкали или целували таралежчетата.

Медицинските власти предупредиха за опасността още през месец октомври миналата година, но призивите им явно не са били чути, тъй като случаите на салмонелоза продължават.

При целуване или гушкане на тези животинки се разпространява бактерията салмонела. Тези домашни любимци трябва да се държат далеч и от местата, където се приготвя храната за домакинствата. Таралежите разпространяват салмонелоза чрез екскрементите си, които често се заплитат в бодлите им.

Последвайте канала на

Novini.bg
1324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nik

2019.04.01 | 11:44

1

Тъпият редактор, даже не разбрал обърнал смисъла на текста.

всички медии са на бкп и дс

2019.04.01 | 13:07

2

ами кой знае какви тъпири са....важното е да пишат по 50 пъти на ден възхвала на управляващите свинчовци и за простите пачаври със силикон и в мозъка...

Добави коментар

Водещи новини