Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград са 32

Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград до момента са 32, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград. През почивните дни четири жени са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград, съобщи  д-р Веселка Мончева от Регионалната здравна инспекция.

Жена от Разлог на 38 години, две момиченца над 3 години от село Бунцево, община Якоруда и от град Белица, както и жена на 22 години от град Белица, са новите потвърдени случаи.

Издирени са 335 контактни лица и са имунизирани 131.

Връчени са предписания на всички общопрактикуващи лекари в област Благоевград за издирване и обхващане на пропуснати лица с имунизации срещу морбили между 13 месечна и 12 годишна възраст. Издадени са предписания до детските заведения и училищата, относно спазването на противоепидемичния режим и наблюдение на контактните. Съставен е един акт на директор на детско заведение за допускане на деца без извършени необходими имунизации за възрастта.

Извършват се проверки на здравните картони в детските заведения и училищата, относно имунизационния статус на децата, допълни д-р Мончева.
Епидемиологичното проучване продължава.

Продължава и издирването на контактите лица на хоспитализираните деца и уточняване на имунния им статус.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет