Потвърдените случаи на морбили в област Благоевград са 28

  • 22 февруари 2019 16:48

  • 372
  • 0
Потвърдените случаи на морбили в област Благоевград са 28
© pixabay

Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград са 28. Дете на 9 години от Разлог е хоспитализирано вчера в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Днес няма новоприети лица. Това съобщи пред БТА д-р Веселка Мончева, директор на отдел "Надзор на заразните болести" в РЗИ - Благоевград.

До момента издирените контактни лица са 291, а обхванати с ваксина са 131 контактни лица и лица с пропуски в имунизацията срещу морбили.

В ромската махала на Разлог в мобилен кабинет днес трябваше да се извършат имунизации срещу морбили, паротит и рубеола на лица от 13 месеца до 18 години с установени пропуски в имунизационната система, но повечето родители са предпочели това да става в кабинетите на общопрактикуващите лекари. На жителите на квартала са раздадени над 100 листовки с информация за заболяването от морбили, допълни д-р Мончева.

Продължават проверките в здравните кабинети на детските заведения и училищата относно имунизационния статус на децата, както и издирването на контактните лица на хоспитализирани деца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини